20 Iulie

0
42

“Dar voi preaiubitilor, ziditi-va sufletestepe credinta voastra preasfânta , rugati-va prin Duhul Sfânt , tineti-va în dragostea lui Dumnezeu, si asteptati îndurarea Domnului nostru Isus Hristos pentru viata vesnica . ” Iuda 20-21

Pentru ca Domnul Isus stia ca dupa plecarea Sa ,ucenicii vor mai avea întrebari si multe lucruri despre care au învatat , dar pe care înca n-au reusit sa le înteleaga, Le-a promis un Mângaietor , care sa-i ajute si sa fie cu ei todeauna.  Duhul Sfântavea sa le lumineze mintea , pentru ca ei sa înteleaga tot ceea ce Domnul Isus îi învatase.

Pentru aîntelege voia lui Dumnezeu si noi avem nevoie de un translator, care sa traduca pe întelesul nostru cuvintele pe care le citim din Sfânta Scriptura. Desi avem Biblia, pentru care suntem multumitori lui Dumnezeu, sunt situatii în care ne confruntam cu întrebari la care n-am putea gasi raspunsul fara ajutorul si lumina pe care ne-o da Dumnezeu prin calauzirea Duhului Sfânt .

 Se poate însa sa avem si situatii amuzante în care raspunsul sa fie greu de gasit:

 Cred ca ati auzit de acel batrânpredicator care a anuntat ca urmeaza sa vorbeasca despre Lameh si sotiile sale. Pentru a citi pasajul Scripturii care prezinta viata lui Lameh, predicatorul a deschis Biblia la cartea Genesei , a anuntat textul si a început sa citeasca : ” Lameh si-a luat doua neveste; numele uneia era Ada , iar numele celeilalte era Tila.” Pentru ca textul de pepaginade pe carecitea s-a terminat , predicatorul a dat pagina sa poata continua citirea.

 N-a observat însa ca din greseala a dat doua file ce erau lipite si a continuat citirea : ” aceasta era împartita în camarute si tencuita cu smoala pe dinauntru si pe dinafara….având treisute de coti în lungime, cinzeci de coti în latime si treizeci de coti în înaltime !”

Pentru ca nu pricepea sensul cuvintelor care le-a citit , predicatorul a dat foile Bibliei înapoi si iarasi înainte, apoi a soptit : “citescaceastaBiblie de la vârsata de noua ani, darcu toate acesteaîntâlnesc uneori lucruri greu deînteles side crezut !”

 Pentru ca si noi am ajuns în situatii în care n-am înteles anumite pasaje ale Scripturii , decât atunci când a venit cinevacare ne-a prezentat întreg tabloul pasajului pe care îl citeam,  este nevoieca înainte de a citi Cuvântul lui Dumnezeu, sa ne rugam todeauna ca Duhul Sfânt sa ne luminezepentru ca sa-l si putem pricepe.

 Rug. Doamne Isuse ; deschide-mi ochii mintii ca sa înteleg cuvintele Tale, da-mi credinta ca sa le pot primi si putere ca sa le pot împlini în trairea de fiecare zi . Amin

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.