20 Decembrie

0
45

“Luati seama bine ca nimeni sa nu se abata de la harul lui Dumnezeu, pentru ca nu cumva sa dea lastari vreo radacina de amaraciune, sa va aducă tulburare, si multi sa fie întinati de ea.” Evrei 12:15

Nu m-am considerat niciodata un foarte mare gradinar, însa stiu ca atunci cînd lasam buruiana sa creasca, ea poate prelua controlul asupra tuturor celorlalte plante.

Pentru a scapa de aceste buruiene, trebuie nu numai sa le smulgem de la vîrf, ci sa le scoatem de la radacina.

Acelasi lucru se aplica si unei buruiene ce manînca linistea sufletului uman: amaraciunea.

Versetul aflat astazi în discutie aduce în prim plan nevoia si importanta pe care o are modalitatea în care decidem sa luptam împotriva amaraciunii. Eu cred ca acest lucru este într-adevar vital în vietile noastre, pentru ca amaraciunea este o radacina ce poate acapara inimile noastre pe deplin.

Cum arata radacina amaraciunii? Ea apare atunci cînd pastrezi în suflet puterea unei ofense primite din partea unei alte persoane. Este si atunci cînd decizi sa lasi loc mîniei sa-ti controleze sentimentele fata de o persoana care te-a ranit sau sa fii suparat pentru ca cineva nu te-a tratat asa cum ai fi vrut.

Ceea ce se întîmpla cu aceste sentimente negative este faptul ca ele cresc si se raspîndesc cu o viteza nemaîntîlnita. Iar în cele din urma, iau controlul asupra vietii tale. Este asemenea cancerului care, aflat în metastaza, atinge fiecare parte a corpului, facînd-o sa nu mai functioneze.

În zilele care urmeaza vom privi împreuna cu mai multa atentie catre amaraciune si catre motivele care stau la baza afirmatiei ca nu trebuie lasata sa îsi faca loc în inimile noastre. Ca încurajare pentru tine, doresc sa te provoc sa îl rogi pe Dumnezeu sa îti pregateasca inima pentru astfel de situatii si sa îti descopere daca exista în sufletul tau vreo urma de amaraciune. Ia astazi decizia de a smulge samînta amaraciunii înca de la început din gradina vietii tale!

DACA ESTE LASATA SA CREASCA, AMARACIUNEA ÎSI VA FORMA RADACINI SI ÎTI VA DISTRUGE VIATA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.