„Îți voi da a zecea parte”
(Geneza 28:22)

Iacov nu a fost o persoană darnică din fire. De fapt, a fost chiar contrariul! El l-a înșelat pe fratele său Esau luându-i dreptul de întâi născut, care îl îndreptățea să primească o moștenire de două ori mai mare de la tatăl său.

Când a lucrat pentru Laban, socrul sau lacov a profitat de el Dar într-o noapte, lacov s-a întâlnit cu Dumnezeu într-un vis care i-a schimbat viața, iar când s-a trezit în dimineața următoare, i-a spus: „Iți voi da a zecea parte din tot ce-mi vei da Sa remarcam că lucrul acesta s-a întâmplat cu sute de ani înainte de legea lui Moise care spunea: „Orice zeciuiala este a Domnului” (Levitic 27:30).

lacov nu a fost motivat de lege, el a fost motivat de dragostea iui Dumnezeu. Poți dărui fără să iubești; unii dăruiesc sub presiune, pentru a-i impresiona pe alții sau pentru a obține o scutire de la impozit. Însă nu poți iubi fără să dăruiești! Biblia spune: Rindea atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu (loan 3:16).

Niciodată nu te asemeni mai mult cu Dumnezeu ca și atunci când dăruiești. Domnul Isus a spus: Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri v se vor da pe deasupra Matei 6-33)

Zeciuiala are de-a face cu punerea lui Dumnezeu și a împărăției Șale pe primul loc. Când primul loc în viața ta îl ocupă șinele, familia, afacerea si plăcerea, prioritățile tale au o ordine greșită. Zeciuiala inversează această ordine și-L așează pe Dumnezeu acolo unde li este locul de drept – pe primul loc.

Când Dumnezeu îți spune să dai zeciuiala, El iți spune de fapt, sa-ți formezi obiceiul de a-L pune pe El pe primul loc ca principiu de viață. Când faci lucrul acesta, Domnul Isus a spus că „toate aceste lucruri” care te preocupă atât de mult „ți se vor da pe deasupra .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.