20 August

0
24

” Purtati-va cu întelepciune fata de cei de afara; rascumparati vremea.” Coloseni 4:5 Într-o zi un tanar s-a prezentat la un oficiu de repartizare a fortei de munca,  ca sa sustina un examen pentru a ocupa un post de tamplar.

Pentru ca în timpul acestui test, tanarul a trebuit sa sustina si o proba de aptitudini practice, a fost condus la un atelier unde i s-a explicat tot ceea ce trebuia sa faca.

Dupa ce supraveghetorii lui au plecat sa dea instructiuni altor tineri aflati în concurs, cand a ramas singur, tanarul a început sa ascuta daltile si fierastraiele, si a trudit din greu ca sa aleaga cel mai bun material. Dupa ce s-a asigurat ca a luat decizia cea mai buna, tanarul a început sa masoare si sa socoteasca cum sa încadreze cat mai bine în materialul ales, partile care îi trebuiau pentru confectionarea unui scaun.
Prins însa de emotie, de fiecare data cand masura gasea alte valori, fapt care l-a determinat sa schimbe de mai multe ori materialele ce le avea la îndemana pentru acea proba.
Cand timpul rezervat probei s-a epuizat, el nici nu reusisemacar sa-si croiasca materialul ! Desi muncise din greu, toata truda i-a fost zadarnica, fiindca n-a reusit sa faca ceea ce i s-a cerut.
Si noi ne-am confruntat cu astfel de situatii; nu-i asa? Am avut zile cand ne-am trezit de dimineata, siam lucrat pana noaptea tarziu, iar cand am încercat sa evaluam ceea ce am realizat, rezultatul a fost:”truda zadarnica!”
În lumea afacerilor auzim deseori rostindu-se expresia:”lucreaza cu capul!” Aceasta declaratie ne arata ca nu-i suficient numai sa muncesti din greu, ci trebuie sa înveti sa lucrezi si cu întelepciune, tinand cont de cat de eficient este ceea ce faci.
Nu totdeauna cei ce petrec cele mai multe ore la servici, sunt si muncitorii cei mai productivi. De aceea înainte de a depuneun efort fizic, trebuie sa-l depunem pe cel intelectual.
Întrebarea mea pentru tine în aceasta zi este: îti petreci timpul lucrand cu întelepciune pentru Dumnezeu, sau îtirisipesti viata în lucrurile fara valoare ale acestei lumi?

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; da-mi întelepciune ca sa pot rascumpara vremea si sa lucrez cu maxima eficienta pentru împaratia Ta. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.