2 NOIEMBRIE CUM SĂ CĂSTIGI SUFLETE

0
35

-“Cei înțelepti câștigă suflete” (Proverbe 11:30)-

Omul de știință francez Louis Pasteur a trăit într-o perioadă în care mii dé oameni mureau de turbare în fiecare an, așa că a lucrat zi și noapte la un vaccin care să-i salveze. Chiar când era gata să înceapă experimentul pe propria-i persoană, un băiat de nouă ani pe nume Joseph Meister a fost mușcat de un câine turbat. Mama băiatului l-a implorat pe Pasteur să facă experimentul pe fiul ei. Pasteur i-a făcut injecții timp de zece zile și băiatul a supraviețuit. Zeci de ani mai târziu, dintre toate lucrurile care puteau fi gravate pe piatra lui funerară, el a cerut să i se scrie numai patru cuvinte: Joseph Meister a supraviețuit!

Biblia spune: “Rodul celui neprihănit este un pom de viață, și cel înțelept câștigă suflete” (Proverbe 11:30). Imaginează-ți că ai un tratament pentru cancer, dar refuzi să-l dai și altora sau spui “sunt prea ocupat”. Evanghelia este vestea cea bună numai dacă ești dispus să o împărtășești și să faci să ajungă la timp la cei care au nevoie de ea. Prea mulți dintre noi suntem preocupați de bunăstarea noastră materială. În loc să ne încredem în Dumnezeu pentru mân­tuirea celor dragi ai noștri, ne încredem în El pentru case, mașini, vacanțe și așa mai departe.

Putem cita: “credința este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite” (Evrei 11:1), dar lucrurile la care ne gândim noi sunt lucruri materiale și trecătoare și nu lucrurile veșnice ale acelei “patrii mai bune” (Evrei 11:16). Noi trebuie să căutăm mai întâi și cel mai mult împărăția lui Dumnezeu și toate celelalte “lucruri” ni se vor da pe deasupra. De fapt, nici nu trebuie să le cerem, căci ele ne sunt date automat când am pus pe primul loc împărăția lui Dumnezeu și nu pe noi înșine (Matei 6:33). Așa că fii înțelept ““ transformă-te într-un om care câștigă suflete!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.