2 MAI – TREI ETAPE ÎN UMBLAREA TA CU DUMNEZEU

0
101

– “Avraam a ridicat ochii” (Geneza 22:4) –

De trei ori în Biblie ni se spune: “Avraam a ridicat ochii”. Ele reprezintă trei etape ale umblării cu Dumnezeu:

1) Când Dumnezeu ți se descoperă. “Domnul i S-a arătat “¦ pe când Avraam ședea la ușa cortului”¦ Avraam a ridicat ochii și s-a uitat: și iată că trei bărbați stăteau în picioare lângă el. Când i-a văzut”¦ s-a aplecat până la pământ. Apoi a zis: “Doamne “¦nu trece, rogu-Te, pe lângă robul Tău” (Geneza 18:1-3). Trebuie să existe un moment în viața ta când te întâlnești cu Domnul, când îi cazi la picioare și spui: “Am nevoie de Tine, nu trece pe lângă mine”.

2) Când Dumnezeu îți arată o direcție: “Avraam a ridicat ochii și a văzut locul de departe” (Geneza 22:4). Dumnezeu îl chema să-l ofere jertfă pe Isaac, fiul pe care îl iubea foarte mult. Ce îți cere Dumnezeu astăzi? Spune “da” și nu vei regreta niciodată.

3) Când Dumnezeu îți poartă de grijă în mod uimitor. “Avraam a ridicat ochii și a văzut înapoia lui un berbec, încurcat cu coarnele într-un tufiș; și Avraam s-a dus de a luat berbecul și l-a adus ca ardere de tot în locul fiului său” (Geneza 22:13). Să observăm că Avraam nu a spus “lehova Jireh” când berbecul a apărut pe neașteptate. Nu, înainte să apară berbecul, înainte de a ajunge la locul de jertfă Avraam a spus: “Domnul va purta de grijă” (Geneza 22:8). Credința declară: “înainte ca eu să am o nevoie, Dumnezeu a pregătit deja lucrul de care am nevoie”. Să vedem ce a spus Avraam: “La muntele unde Domnul va purta de grijă” (Geneza 22:14). Când ești acolo unde Dumnezeu vrea să fii, El îți va împlini orice nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.