2 DECEMBRIE – PUTERNICI PENTRU DUMNEZEU (2)

0
38


– “Toți acești bărbați, oameni de război”¦ au venit”¦ cu inima neprefăcută, ca să pună pe David împărat”
(1 Cronici 12:38) –

Iată o a doua calitate ce se găsește la “oamenii de război” ai lui David: Ei au înțeles situația și au avut înțelepciunea să-i facă față. “Fiii lui Isahar “¦ se pricepeau în înțelegerea vremurilor și știau ce trebuia să facă Israel” (v. 32).

Nu ești chemat să eviți lumea sau să o denunți, ci să o implici și să spui: “lată soluția lui Dumnezeu la problema ta”. Domnul Isus a promis: “vă voi da o gură și o înțelepciune, căreia nu-i vor putea răspunde, nici sta împotrivă toți potrivnicii voștri” (Luca 21:15). Când umbli cu Dumnezeu, nu vei vedea doar ce se petrece în jurul tău, ci El îți va spune și ce să faci în această privință. În plus, când o iei pe calea greșită, El te va redirecționa pe calea bună. “Se pregăteau să intre în Bitinia; dar Duhul lui Isus nu le-a dat voie” (Faptele Apostolilor 16:7). în acea noapte, Dumnezeu i-a dat lui Pavel o vedenie, direcționându-l spre Macedonia ca să predice. Dumnezeu l-a avertizat chiar, pe Pavel, spunându-i că se îndrepta spre o furtună ce ducea la o mare pierdere. Din nefericire, nimeni nu a vrut să-l asculte (Faptele Apostolilor 27:9-11).

Dumnezeu nu i-a spus lui losif cum să se pregătească doar pentru cei șapte ani de recesiune, ci și cum să prospere și să iasă din ea mai puternic. Mulți dintre noi am descoperit că dacă urmăm pur și simplu sfatul oamenilor și nu-L consultăm pe Dumnezeu, faptul acesta ne poate costa scump. Nu-ți mai fragmenta creștinismul și nu-l mai limita la duminicile petrecute în biserică. Biblia spune: “Domnul dă înțelepciune; din gura Lui iese cunoștință și pricepere” (Proverbe 2:6).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.