19 Septembrie

0
41

“Comori de preț și untdelemn sînt în locuința celui înțelept, dar omul fără minte le risipește.” Prov.21:20

Prin versetul biblic de astazi, înteleptul Solomon ne spune ca este o adevarata nebunie sa-ti risipesti toate bunurile pe care le ai.

Cu toate acestea, în America este o presiune tot mai mare sa cheltui, sa cheltui, si iar sa cheltui! Este o adevarata competitie pentru a avea casa cea mai mare, masina cea mai noua si hainele cele mai scumpe. Societatea în care traim promoveaza si ne încurajeaza spre a cheltui în exces.

Ca urmare a acestui fapt, multi americani si mult prea multi crestini înoata într-o mare a datoriilor.
În contrast cu aceasta situatie, Biblia ne învata ca trebuie sa economisim si sa ne pregatim pentru viitor. Trebuie sa avem întelepciune în gestionarea banilor si sa nu aspiram sa traim la un nivel mai înalt fata de binecuvîntarile pe care Dumnezeu ni le-a dat. Datorita acestui fapt, te sfatui sa ai grija sa nu acumulezi datorii excesive.

Dar ce înseamna a avea datorii excesive, fiindca de fapt toti avem datorii. A avea datorii excesive înseamna a acumula atîtea datorii încît sa nu le mai poti restitui la termen, datorii care te-ar darîma financiar, ar crea o mare presiune în familia ta sau te-ar împiedica sa dai din bunurile tale, asa cum Dumnezeu asteapta sa daruiesti.

Multi crestini nu pot sa înceapa sa dea lui Dumnezeu ceea ce sînt datori sa dea, fiindca sînt afundati în datorii. Pentru a nu ajunge în aceasta situatie, fiecare dintre noi avem nevoie ca Dumnezeu sa ne fiepartener în administrarea finantelor noastre.

De aceea, daca n-ai facut-o pîna acum, în aceasta zi as dori sa te provoc sa pui la dispozitia lui Dumnezeu situatia finantelor tale si cere-I Lui sa-ti arate cum sa-ti administrezi banii cu întelepciune.

Ai cumva datorii excesive? Stai în aceasta zi înaintea lui Dumnezeu în rugaciune si cere-i întelepciune ca sa poti face un plan cum sa poti scapa de ele. Iar daca n-ai început înca sa investesti pentru viitor si Împaratia lui Dumnezeu, începe s-o faci chiar de astazi!

DUMNEZEU ASTEAPTA SANE INVESTIM BANII CU ÎNTELEPCIUNE, NU SA-I RISIPIM PE TOATE NIMICURILE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.