19 Octombrie – NU TE TEME DE ESEC (2)

0
40

– “Cel neprihănit de șapte ori cade, și se ridică” (Proverbe 24:16]-

Jucătorii celebri de baseball lovesc mingea numai de trei ori din zece aruncări. Cum pot ei să trăiască cu o așa mare rată a eșecului? Concentrându-se pe legea mediilor. Ei știu că dacă tot balansează bâta, vor ajunge la bază. în 1952, Roger Bannister a alergat la Jocurile olimpice și a terminat pe locul patru, nereușind să câștige nici un fel de medalie. Dar a refuzat să se dea bătut.

Până în zilele noastre, mulți experți au considerat că este omenește imposibil să alergi o milă în mai puțin de patru minute. Totuși, acesta a fost scopul lui Bannister. Și în mai 1954, el a fost primul om care a făcut lucrul acesta. Acum alergătorii o fac în mod regulat. Care e ideea? Dacă refuzi să renunți când eșuezi, în cele din urmă vei reuși. Trebuie doar să fii dispus să te întorci și să mergi înainte. în 1832, Abraham Lincoln a fost învins la alegerile prezidențiale. În 1833 a avut un eșec în afaceri. În 1835 soția lui a murit. În 1843 a fost învins la alegerile pentru Congres.

În 1854 a pierdut alegerile pentru Senatul Statelor Unite. În 1856 a fost învins la alegerile pentru vice-președinte. În 1858 a pierdut din nou în cursa pentru Senat. Dar astăzi, el este considerat unul din cei mai mari președinți ai Americii. Un om înțelept a conchis: “E o greșeală să presupui că oamenii reușesc numai prin succes; de multe ori ei reușesc prin eșec”. Și nu ești învins până nu lași ca trecutul să îți răpească concentrarea asupra viitorului. Așa că nu te teme de eșec.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.