19 Noiembrie-ASUMĂ-ȚI RESPONSABILITATEA!

0
47


“Dacă zici: “Ah! n-am știut!””¦ Crezi că nu vede celce cântărește inimile “¦”
(Proverbe 24:12)

Într-o zi, o femeie s-a dus la cumpărături și s-a întors acasă cu o rochie foarte scumpă. Soțul ei, foarte atent în privința bugetului, s-a supărat foarte tare și a vrut să știe ce-a apucat-o. “Diavolul m-a împins s-o cumpăr”, a răspuns ea duios. El a întrebat: “De ce nu ai spus: “Înapoia mea, Satano”? “Am spus”, a răspuns ea. “Dar el mi-a răspuns că-mi stă bine chiar și din spate ““ așa că a trebuit s-o cumpăr!”

Satana este expert în distorsionarea adevărului făcându-ne să dăm vina pe circumstanțe și pe alți oameni pentru greșelile noastre. În felul acesta nu trebuie să ne asumăm responsabilitatea.Dar, așa cum a observat Albert Ellis: “Cei mai buni ani din viața ta sunt cei în care ai realizat că problemele îți aparțin. Nu dai vina pe părinți, pe socrii sau pe guvern. Înțelegi că-ți controlezi singur destinul”.

Florence Nightingale, o asistentă medicală eroină a Războiului din Crimea a spus: “Îmi pun succesul pe seama unui singur lucru; nu am căutat nici o scuză”. Când un câștigător pierde, el recunoaște că a greșit și își cere iertare. Când un ratat greșește, el caută îndată o persoană sau un lucru pe care să arunce vina.

Biblia spune: “”¦David s-a rugat neîncetat pentru slăbiciunile sale și onestitatea lui l-a făcut să fie “un om după inima Lui” (1 Samuel 13:14).

În loc să-ți negi greșelile și să le aperi, învață din ele și mergi mai departe. Numai așa poți crește!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.