19 Martie – CUI ÎNCERCI SĂ-I FACI PE PLAC?

0
36


“Primește cu bunăvoință cuvintele gurii mele, și cugetele inimii mele, Doamne”
(Psalmul 19:14)

îți este teamă să-ți susții punctul de vedere în cazul în care ai de-a face cu dezaprobarea? Biblia spune: “Frica de oameni este o cursă” (Proverbe 29:25). Iar frica este un luau obișnuit printre cei ce încearcă să fie pe placul oamenilor. Un autor scrie: “O fiică care face pe plac este aceea care, la orice vârstă, încă încearcă să le facă pe plac părinților. De la carnetul de note la stilul de părinte “¦ deciziile ei sunt colorate de opiniile oamenilor care au crescut-o. Dar nu uita ce a spus Pavel: “Când eram copil, vorbeam ca un copil, simțeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc” (1 Corinteni 13:11).

O prietenă ce încearcă să facă pe plac este una care nu poate spune nu. Se poate naște resentimentul în inima ei dar ea se mobilizează de fiecare dată și are grijă de situație. Ceea ce ea consideră dragoste și loialitate sunt deseori exploatate de cei care caută persoane de încredere, co-dependență și purtare de grijă.

Un angajat care încearcă să facă pe plac este unul care lucrează peste program fără să fie plătit sau apreciat, le ține locul altora care nu muncesc pe brânci și își mușcă limba când șeful sau colegul primește aprecierea pentru munca lui. O soție care încearcă să fie pe plac este una care, din dorința ei de a fi perfectă, devine versiunea alterată a femeii de care s-a îndrăgostit soțul ei.

O mamă care încearcă să fie pe plac se teme de pierderea dragostei copiilor ei. îi este teamă să stabilească limite, deși acestea creează o atmosferă de confort și respect. Ea echivalează disciplina cu despărțirea și prin faptul că-i privează pe copiii ei de reguli, ajunge să rateze prietenia lor ceea ce este desertul părinților buni”.

Singurul lucru care ar trebui să te preocupe este să fii sigur că “vorbele și cugetele” tale sunt pe placul lui Dumnezeu. La sfârșit, aprecierea Lui este singurul lucru care contează.

GÂNDESTE-TE LA O SCHIMBARE ; MULțUMIREA ESTE CONTAGIOASĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.