19 Martie-BENEFICIILE AUTO-DISCIPLINEI

0
51

Roada Duhului este … înfrânarea poftelor” (Galateni 5:22-23)

Este oare auto-disciplina grea și solicitantă? Da! Cu toate acestea, în loc să te concentrezi asupra cerințelor ei, gândește-te la beneficii. Când începi să înțelegi puterea, libertatea, bucuria și victoria pe care le aduce auto-disciplina, vei dori să le ai.

O minte disciplinată constituie diferența dintre o viață fericită și o viață nefericită; dintre o viață de obiceiuri distrugătoare și o viață de libertate în Dumnezeu. Disciplina este prietenul tău, ceva ce trebuie îmbrățișat zilnic.

Este o unealtă dată de Dumnezeu pentru a te ajuta să-ți atingi țelurile. Un motiv pentru care disciplinarea minții este atât de importantă este acela că starea minții tale te poate schimba foarte rapid. într-o zi, poți fi calm, liniștit, sigur pe tine și încrezător în Dumnezeu.’ Totuși, în următoarea zi, abia te mai poți recunoaște; ești neliniștit, nervos, negativist și plin de îndoială.

De ce? Pentru că gândirea îți afectează emoțiile, lată încă un lucru pe care trebuie să-l știi: la fel cum curenții de aer din jurul tău conțin semnale care pot fi detectate de aparatele radio sau TV, există forțe spirituale în jurul tău care încearcă să-ți modeleze mintea și să-ți influențeze gândirea. Așa că, roagă-L pe Dumnezeu să te ajute și nu-ți lăsa mintea ta să se gândească la ce vrea ea. începe să-ți controlezi gândurile și concentrează-ți gândirea asupra lucrurilor potrivite.

Renunțarea la vechile obiceiuri și formarea unor obiceiuri noi necesită timp, așa că perseverează. Nu e ușor să-ți dezvolți o auto-disciplină, dar la sfârșit merită. Când câștigi bătălia pentru mintea ta, vei fi mult mai hotărât, mai încrezător și mai concentrat. Totodată, vei fi o persoană biruitoare și cu o mai mare eficiență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.