19 Martie

0
38

” Sau cum poti sa zici fratelui tau:” Frate, lasa-ma sa-ti scot paiul din ochi” si, când colo, tu nu vezi bârna din ochiul tau? Fatarnicule, scoate întâi bârna din ochiul tau , si atunci vei vedea deslusit sa scoti paiul din din ochiul fratelui tau.” Luca 6:42

Din cauza unui accident de circulatie, o mama si-a pierdut vederea. Din acea zi ea a început sa lupte cu probleme ale vietii la care nici nu s-a gândit înainte. Pâna atunci s-a considerat a fi o femeie împlinita, reusind sa faca orice lucru fara a cere ajutorul cuiva.

Dar când si-a pierdut vederea si-a început sa depinda de ajutorul altora, a început sa observe în jurul ei lucruri carora altadata nu le-a dat nici o importanta.

Într-o zi când ajutata de unul dintre copiii sai a ajuns la coltul unei strazi, a auzit acordeonul unui orb care se nascuse fara vdere. Cât a fost sanatoasa, ea a trecut pe lânga acel cersator, fara sa-i dea prea mare atentie. Acum însa s-a apropiat sa-i vorbeasca si chiar s-a împrietenit cu acea persoana. În timpul acestor discutii, mama care si-a pierdut vederea, a descoperit ca acel orb nu si-a sarbatorit niciodata ziua de nastere.

Ca sa-i faca o surpriza a cerut copiilor ei sa-i pregateasca un tort, pe care sa-l duca barbatului nevazator de la coltul strazii. A doua zi cînd i-a înmânat tortul si i-au cântat” La multi ani!” acea persoana radia de bucurie.

Dupa aceasta experienta, mama care îsi pierdusera vederea, a marturisit : “Daca înainte când aveam vederea n-am observat nevoile altora, eu eram cea oarba. De când însa mi-am pierdut vederea, si-am început sa vad si sa împlinesc nevoi neobservate, pot sa spun ca abia acum am capatat adeevarata vedere!”

Rugaciune: Doamne Isuse: ajuta-ma sa observ nevoile altora si cu ajutorul Tau sa le pot împlini, pentru ca sa pot dovedi ca am adevarata vedere. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.