19 Decembrie

0
43

“Este un singur trup , un singur Duh, dupa cum si voi ati fost chemati la o singura nadejde a chemarii voastre. Este un singur Domn, o singura credinta , un singur botez. Este un singur Dumnezeu si Tata al tuturor , care este mai pe sus de toti, care lucreaza prin toti si care este în toti.” Efeseni 4:4-6

Într-o legenda din Mitologia Greaca, se povesteste despre cutia Pandorei. Pandora a fost prima femeie de pe pamînt. Zeus a dorit sa se revanseze pentru darul focului pe care l-a furat de la Prometeus si l-a daruit pamîntenilor, de aceea a creat-o pe Pandora , ca s-o ofere ca sotie fratelui lui Prometeu.

Pentru ca Pandora era deosebit de frumoasa, fratele lui Prometeu a acceptat-o ca sotie cu mare bucurie. Zeus i-a dat însa si Pandorei un dar: o cutie pe care a rugat-o sa n-o deschida. Plina de o mare curiotiztate , Pandora si-a biruit însa teama care o încerca si a ridicat capacul cutiei ce avea o înfatisare deosebit de atractiva .

În acele momente din cutie au navalit o multime de plagi care s-au raspîndit pe întreg pamîntul, afectînd mintea , trupul si sufletul oamenilor.Îngrozita de ceea ce s-a întîmplat , Pandora a încercat sa închida repede capacul cutiei, dar acum totul era prea tîrziu. Înauntrul cutiei a ramas numai un singur lucru :”nadejdea”! De aceea pentru oamenii napastuiti de atîtea necazuri si încercari a ramas ca mîngaiere numai nadejdea !

Împlinirea acestei nadejdi si asteptari de veacuri a omenirii exprimate si prin aceasta legenda, este numai prin darul lui Dumnezeu pe care îl putem primi la Craciun. Domnul Isus este singura nadejde care nu înseala , de aceea evanghelistul Ioan poate sa spuna : ” Lumina lumineaza în întuneric pîna acum si întunericul înca n-a biruit-o !

Rug. Dumnezeul Dragostei ; ajuta-ma ca în mijlocul necazurilor din aceasta lume sa-mi pun nadejdea numai în Tine, stiind ca nu voi fi facut de rusine niciodata. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.