19 Decembrie-CUNOAȘTE GLASUL LUI DUMNEZEU

0
43

“Oile merg după el, pentru că îi cunosc glasul” (Ioan 10:4)

Iată șapte situații în care cunoașterea glasului lui Dumnezeu este extrem de importantă:

1) Să-L auzi pe Dumnezeu înainte de a susține ideile celorlalți. De ce? Deoarece ideile lor nu sunt poruncile Lui. Nu-ți lua angajamente ca să nu ajungi să fii legat de promisiuni pe care nu le poți ține. Trebuie să-i iubești pe oameni, dar să fii călăuzit numai de Duhul lui Dumnezeu.

2) Să-L auzi pe Dumnezeu înainte să asculți nemulțumirile celorlalți. De ce? Deoarece tu nu ești responsabil de fericirea lor. Nevoia ta de a-i “repara” pe alții pentru a avea o părere bună despre tine însuți se numește “co-dependență”. Încredințează-i în mâna lui Dumnezeu!

3) Să-L auzi pe Dumnezeu înainte să te gândești la nevoile celorlalți. De ce? Deoarece ei sunt călăuziți de nevoile lor; numai planul lui Dumnezeu trebuie să te călăuzească.

4) Să-L auzi pe Dumnezeu înainte de a răspunde solicitărilor omenești. De ce? Deoarece trebuie să discerni ce se află în spatele cererilor lor. Verifică solul înainte de a semăna sămânța.

5) Să-L auzi pe Dumnezeu înainte de a-ti împărtăși credința cu ceilalți. De ce? Deoarece nu e destul să ai un vis, trebuie să ai o echipă. Ai nevoie de oameni care să te ajute, care să te susțină și care să te ridice la un nivel mai înalt. Oamenii potriviți te motivează să devii mai puternic, să gândești mai bine, să lucrezi mai asiduu și să riști mai mult. Ei te îndeamnă să continui!

6) Să-L auzi pe Dumnezeu înainte să cauți aprobarea altora. De ce? Deoarece oamenii cu un program încărcat te vor flata și te vor manipula. Auzirea glasului lui Dumnezeu te va feri să cazi în capcana lor.

7) Să-L auzi pe Dumnezeu înainte de a face schimbări semnificative. De ce? Deoarece nu este datoria ta să decizi ce dorește Dumnezeu să faci, ci să descoperi ce dorește El și să faci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.