19 Aprilie-LECțII DE LA FIUL RISIPITOR (1)

0
37


“Tată, dă-mi partea de avere, ce mi se cuvine”
(Luca 15:12)

Fiul risipitor a făcut două greșeli:

1) A respins autoritatea tatălui său. Primul pas care te duce spre necaz e cel pe care l-ai făcut fără Dumnezeu. Asemenea fiului risipitor, și tu pleci de acasă spunând: “dă-mi”. Și dacă ai șansa să supraviețuiești acestui tip de comportament, te întorci acasă spunând: “iartă-mă”. Dumnezeu te iubește. Toate lucrurile de care ai nevoie, El ți le-a și pus la dispoziție!

2) A părăsit casa tatălui său. Diavolul va face tot ce-i stă în putință să te scoată de sub influența și protecția lui Dumnezeu. El va pune în tine un duh de neliniște, așa încât nimic nu te face fericit. Două dintre domeniile în care va lucra cel mai tare pentru a genera nemulțumire sunt:

a) Căsnicia. De aceea trebuie să lucrezi constant la ea. Motivul pentru care sunt buruieni în grădina ta, în loc să fie trandafiri, e că nu petreci suficient timp acolo. Căsnicia ta nu e numai un legământ înaintea lui Dumnezeu, e și un refugiu al iubirii și al șlefuirii. Mai mult, partenera care îți pare atât de atrăgătoare, are și ea bagajul ei, iar când se mută la tine, îl cară cu ea.

b) Biserica. Cine te hrănește spiritual? Cine monitorizează creșterea ta în maturitate? I-ai lăsa pe copiii tăi să nu meargă la școală pentru că nu le place profesorul sau că nu vor să învețe? Cuvântul lui Dumnezeu este “ca un ciocan care sfărâmă stânca” (leremia 23:29).

Când ciocanul Cuvântului lui Dumnezeu cade în biserică duminica viitoare ““ tu trebuie să fii sub el. Ar trebui să spui: “Haide la Casa Domnului!” (Psalmul 122:1)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.