19 Aprilie

1
37

“Isus i-a zis: “Marie!” Ea s-a întors, și I-a zis în evreiește:”Rabuni!” adică: “Învățătorule!””Nu mă ține”, i-a zis Isus; “căci încă nu M-am suit la Tatăl Meu. Ci, du-te la frații Mei, și spune-le că Mă sui la Tatăl Meu și Tatăl vostru, la Dumnezeul Meu și Dumnezeul vostru.” Maria Magdalena s-a dus, și a vestit ucenicilor că a văzut pe Domnul, și că i-a spus aceste lucruri.” Ioan.20:16-18

Ce scenă uimitoare! În timp ce credea că Domnul Isus este mort, Maria Magdalena a ajuns să stea față în față cu Cel Înviat!

Nădejdea pe care a găsit-o Maria Magdalena în ziua Învierii Domnului este aceeași nădejde pe care o putem găsi și noi astăzi când sărbătorim Învierea! Această nădejde pe care o avem în Hristos nu se rezumă însă numai la vise frumoase, ci este și un mare adevăr care transformă fiecare domeniu al vieții noastre. Putem înțelege această binecuvântare prin acrostihul cuvântului englezesc HOPE (nădejde):

H ““ vine de la Help (ajută). Nădejdea Învierii Domnului Isus este de un mare ajutor, fiindcă acoperă și înlătură tot întunericul deznădejdii. Când îl întâlnești pe Hristos cel Înviat, înțelegi că Paștele este mai mult decât o sărbătoare religioasă. Paștele înseamnă de fapt a avea o experiență personală cu cel Înviat!

O ““ vine de la Open (deschide). Nădejdea învierii îți deschide mintea ca să poți înțelege că există restaurare și biruință chiar și după ce ai fost înfrânt. Pentru că Domnul Isus S-a ridicat din mormânt, putem avea siguranța că există restaurare și reînnoire și pentru noi, indiferent de cât de mare este înfrângerea pe care am trăit-o.

P -vine de la Provide (procură). Nădejdea învierii lui Hristos a pregătit un răspuns pentru toate îndoielile din inima noastră. Se poate ca în această zi sa te întrebi dacă toate aceste lucruri sunt adevărate. Dacă te găsești în această situație, te sfătuiesc să-L cauți pe Hristos cu toată inima ta, citind Biblia și ascultând Cuvântul care este propovăduit, și El ți se va descoperi.

E– vine de la Enable (împuternicește). Nădejdea învierii lui Hristos ne împuternicește să câștigăm biruința asupra morții. Puneți-vă toată încrederea în Hristos și veți trăi veșnic împreună cu el!

Cu toate că la Paște 60% dintre americani merg la biserică, numai 20% dintre aceștia știu ce înseamnă această sărbătoare! Pentru că n-aș vrea să te numeri printre cei care nu cunosc semnificația Paștelui, aș vrea să te asigur că datorită învierii lui Hristos, păcatele îți pot fi iertate și poți trăi o viață din belșug, având o nădejde veșnică!

DATORITĂ ÎNVIERII LUI HRISTOS, PUTEM AVEA O NĂDEJDE VEȘNICĂ!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.