18 septembrie – Acceptă procesul de curățire

0
24


Tatăl Meu este vierul.

(Ioan 15:1)

Este o mângâiere să te gândești că necazul, în oricare formă ar veni la noi, este un mesager ceresc care ne aduce ceva de la Dumnezeu. Pe din afară poate părea dureros sau chiar distructiv, dar înăuntru lucrarea lui spirituală aduce binecuvântări. Multe din cele mai bogate binecuvântări pe care le-am moștenit sunt rodul necazurilor și al suferințelor. Să nu uităm niciodată că răscumpărarea, cea mai mare binecuvântare a lumii, este rodul celei mai mari suferințe din lume. Și ori de câte ori vine un timp de curățire profundă și cuțitul taie adânc și durerea este mare, ce mângâiere inexprimabilă este să știi că: “Tatăl Meu este vierul”.

John Vincent, un episcop metodist de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea și un lider al mișcării școlilor duminicale în America, a povestit odată că era într-o seră mare unde ciorchinii de struguri delicioși atârnau de fiecare parte. Proprietarul serei i-a spus: “Când noul viticultor a venit aici, a spus că nu va lucra via dacă nu o poate tăia complet până latulpină.  I-am dat voie să facă așa, și n-am avut nici un strugure timp de doi ani, dar acum iată rezultatul”.

Există o simbolistică foarte bogată în această relatare despre procesul de curățire, când este aplicat la viața creștină. Curățirea pare să fie distrugerea viei, iar viticultorul îți face impresia că a tăiat tot. Totuși el vede viitorul și știe că rezultatul final va fi îmbogățirea vieții viei, și o mai mare abundență de fructe.

Sunt multe binecuvântări pe care nu le vom primi niciodată dacă nu suntem gata să plătim prețul durerii, căci cărarea suferinței este singura cale de a ajunge la ele. J. R. Miller

Am mers o milă cu Plăcerea,

Ea a sporovăit tot drumul;

Dar nu m-a lăsat cu nimic mai înțelept

După tot ce a avut de spus.

Am mers o milă cu Nenorocirea,

Și ea n-a spus nici un cuvânt;

Dar o, câte lucruri am învățat de la ea

Când nenorocirea mergea cu mine.
O revelație a felului în care

Toți ar trebui să ne trăim zilele;

Căci în timp ce fiecare zi își desfășoară lumina,

Noi vom umbla prin credință și nu prin vedere.

Viața va aduce într-adevăr o binecuvântare,

Dacă ÎL VEDEM PE DUMNEZEU ÎN TOATE LUCRURILE.

A. E. Finn

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.