18 Noiembrie

2
42

“Semanatorul a iesit sa semene samînta. Pe cînd semana el, o parte dinsamînta a cazut lînga drum: a fost calcata în picioare, si au mîncat-opasarile cerului ” Luca 8:5

Într-o noapte o doamna a visat ca mergea printr-un magazin nou. În timp cetrecea de la un raion la altul, a ramas foarte surprinsa cînd L-a vazut peDomnul Isus lucrînd în spatele unei case de marcat. Ce este de vînzare laacest raion? a întrebat ea foarte curioasa pe Domnul. Tot ceea ce-ti doresteinima; i-a raspuns Domnul Isus Hristos!

I se parea de necrezut ca ea poate sa stea de vorba cu Domnul, fata înfata, si ca Domnul tocmai îi spusese ca poate primi tot ceea ce-si doreste.  De aceea dupa ce s-a gîndit putin, acea doamna a cerut Domnului: pace,  dragoste, eliberare de frica si multa fericire! Doresc aceste roade nunumai pentru mine, ci si pentru toti locuitorii pamîntului.

Auzindu-i cererea, Domnul a zîmbit; apoi i-a zis: “Cred ca ai întelesgresit; draga mea! Aici noi nu vindem roade, ci numai semintele acestora!

Domnul Isus a spus o pilda despre semanatorul care a mers sa semene samînta.  Dar nu toate semintele pe care le-a semanat au ajuns sa germineze. Unele aucazut lînga drum si au fost mancate imediat de pasari. O lata parte au cazutpe stînca unde nu au gasit sol adecvat pentru încoltire. Iar o alte seminteau cazut între spinii ce au înabusit noile plante.

Au fost însa si seminte care au cazut într-un pamant bun ce au încoltit, aucrescut si au adus roada . Unele 100 %, altele 60 %, iar altele 30 %.

Cred ca multi dintre cei ce au ascultat aceasta pilda spusa de Domnul, îsiziceau în inima lor: ” Ce vrea sa spuna Domnul cu acest exemplu? Seasteptau sa auda învataturi teologice mult mai profunde, iar Domnul levorbea despre ceea ce era atat de cunoscut si obisnuit pentru ei!

Folosind însa aceste adevaruri arhi-cunoscute, Domnul Isus a dorit sa arateca nu toate semintele ajung sa aduca roada. Iar cele ce rodesc, nu au toateaceeasi masura de rod! Samînta Cuvantului lui Dumnezeu care a ajuns în inima ta aduce roada? Iarprocentul rodirii este de 100 %?

Rugaciune: Doamne Isuse; Fii gradinarulinimii mele, ajutându-ma saprimesc, sa pastrez si sa las Cuvantul Tau sa rodeasca deplin si în viatamea, pentru ca masura de rod pe care sa o culegi la seceris sa fie de 100%.  Amin.

2 COMENTARII

  1. Nu ne putem schimba singuri. Suntem facuti de Dumnezeu si putem fi recuperati decit prin stradaniile Lui pline de dragoste Ce este deci de facut? In fiecare generatie, Dumnezeu are nevoie de oameni in care sa traiasca Christos. Ei sunt cei chemati sa-i influenteze pe cei din jur prin viata lor si prin cuvintele lor. Cea mai inalta chemare posibila, cel mai desavirsit destin, cea mai necesara misiune a timpului este sa te lasi folosit de Dumnezeu pentru o buna marturie crestina!

    Exista o mare rasplata pentru cei ce reusesc sa faca aceasta: “Cei intelepti vor straluci ca lumina cerului si cei ce vor invata pe multi sa umble in neprihanire vor straluci ca stelele in veac si in veci de veci” (Daniel). CUVANTUL are putere ca sa invete, sa desiplineze, sa indrepte, si sa dea intelepciune in neprihanire pentru ca noi sa fim oameni cu totul capabili si desavarsiti pentru orice lucrare buna.

  2. Nici un cuvint iesit de la Dumnezeu nu este lipsit de putere” Biblia este o carte care refuza sa se invecheasca. Scurtul indemn din finalul epistolei lui Ioan ne este adresat si noua. Dumnezeu este mereu “contemporanul” nostru, Tatal etern coplesit de grija pentru “ai Sai.Acest adevar e posibil in viata celor ce “samanta” aduce rod 100% si astfel Tatal este proslavit. Nedespartiti de El nimic nu ne este imposibil, practic “nu mai traiesc eu ci Histos traieste in mine” deci din EL,prin El,pentru El pentru ca suntem nascuti dintr’o “samanta” care va ramane in veac. Roada se va vedea dupa masura in care vom uda “samanta” iar El va face ca sa creasca si sa aduca rodul asteptat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.