18 Martie

0
44

” Dati , si vi se va da ; ba înca vi se va turna în sîn o masura buna , pe deasupra. Caci cu ce masura veti masura, cu aceea vi se va masura ” Luca 6 38

Cîti milionari a produs America în ultimile doua secole ? Nu pot sti cu exactitate ; zeci de mii probabil ! Dintre milionarii care au murit deja, de cîti va mai aduceti aminte si le puteti rosti numele ? Nu prea multi ! Cei mai multi care nu mai sunt printre noi au fost uitati . Ei se odihnesc în sicriul care arata ca atît este tot ce au putut lua cu ei; si altcineva foloseste acum averea si casele lor somtuase. ” Dati , si vi se va da ; ba înca vi se va turna în sîn o masura buna , pe deasupra. Caci cu ce masura veti masura, cu aceea vi se va masura ” Luca 6 38

Cîti milionari a produs America în ultimile doua secole ? Nu pot sti cu exactitate ; zeci de mii probabil ! Dintre milionarii care au murit deja, de cîti va mai aduceti aminte si le puteti rosti numele ? Nu prea multi ! Cei mai multi care nu mai sunt printre noi au fost uitati . Ei se odihnesc în sicriul care arata ca atît este tot ce au putut lua cu ei; si altcineva foloseste acum averea si casele lor somtuase.

Ceea ce au lucrat si pentru care s-au zbatut a ramas, fara sa poata lua ceva cu ei. Exista însa o exceptie ; pentru cei ce au învatat ca maretia este masurata nu prin ceea ce ai reusit sa strîngi, ci prin ceea ce ai fost gata sa dai !

Ar mai fi pomenit astazi Carnegie, Vanderbilt si Rockefeller, daca numele lor n-ar fi fost înscrise pe cladiri publice; librarii sau universitati ?
Am fi avut vre-o ideie despre cine a fost batrînul Joe Kennedy , daca copiii lui nu s-ar fi angajat în slujbe publice ? Peste un secol ce nume vor ramîne, luînd în considerare felul cum traiesc cei bogati astazi ?

Numele : Albert Schweitzer, Mama Tereza , Mahatma Gandhi, Martin Luter King, cu siguranta vor ramîne ! Poate vor mai fi adaogate alte cîteva nume a unor mari cercetatori, artisti sau lideri politici. Un lucru sigur pe care îl pot afirma despre cei a caror nume vor ramîne, este ca fiecare dintre ei vor fi oameni care au avut mai mult de dat lumii , decît sa primeasca de la ea. !

Rug. Doamne Isuse, ajuta-ma sa practic darul darniciei . Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.