18 IUNIE ““ CÂND DUMNEZEU ÎTl DĂ O VIZIUNE (1)

0
24

– “N-am vrut să mă împotrivesc vedeniei cerești

(Faptele Apostolilor 26:19)-

Pavel a avut o “vedenie cerească”. Dar există și oameni ce “spun vedenii ieșite din inima lor, nu ce vine din gura Domnului” (leremia 23:16). Așa că trebuie să te asiguri că lucrezi după placul lui Dumnezeu, nu după al tău sau după al altcuiva. Relatarea despre turnul Babel ne învață două lucruri. Primul, că atunci când oamenii se hotărăsc să facă ceva, ei reușesc deseori; și al doilea, ca reușita nu înseamnă c[ sunt și în voia lui Dumnezeu. Cuvântul Babei (confuzie) îi face pe ceilalți să creadă că ai dreptate și totuși greșești. Poate întrebi: “dar nu este bine să-ți faci planuri și să-ți stabilești idealuri?” Ba da, dar planurile și idealurile tale trebuie să vină din viziunea pe care ți-a dat-o Dumnezeu.

Când Pavel a spus: “N-am vrut să mă împotrivesc vedeniei cerești”, el a vrut să spună că exista o singură reacție acceptabilă la planul iui Dumnezeu – ascultarea! Ascultarea parțială, ascultarea selectivă sau ascultarea întârziată înseamnă tot neascultare. William Carey, care este considerat părintele misiunii moderne, a renunțat la confort și la avere pentru a merge în India și a duce Evanghelia.

Unul din cele mai memorabile citate ale sale este următorul: “Așteaptă-te la lucruri mari de la Dumnezeu; fă lucruri mari pentru Dumnezeu”. Dar poți spune lucrul acesta cu convingere numai când știi ce te-a chemat Dumnezeu să faci. Ceea ce poruncește El și susține! Când îți stabilești propriul obiectiv îți lipsește încrederea că Dumnezeu face acea lucrare, asa că te epuizezi crezând câ totul depinde de tine. Totuș, când știi că Dumnezeu ti-a dat o viziune pentru viața ta, ai încredere în El, chiar și când nu vezi nici o cale de a o duce la îndeplinire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.