18 IULIE ““ TRĂIND CA ȘI CALEB (1)

0
37

– “Domnul m-a ținut in viață” (losua 14:10) –

La vârsta de optzeci și cinci de ani, Caleb i-a spus lui losua: “Domnul m-a ținut în viață “¦ astăzi, sunt tot așa de tare ca în ziua când m-a trimis Moise; am tot atâta putere “¦ pentru lupta “¦ Da-mi, deci, muntele acesta despre care a vorbit Domnul pe vremea aceea;”¦ losua a binecuvântat pe Caleb “¦ pentru că urmase în totul calea Domnului” (losua 14:10-14). Nu erau jumătăți de măsură în viața lui Caleb.

Visul lui l-a ținut în viață; s-a trezit în fiecare dimineață cu intenția de a-l urma. Când Dumnezeu îți dă un vis măreț, el te va mâna înainte în timp ce oamenii din jurul tău se dau bătuți. Dar ai grijă de cine asculți. Nu-i lăsa pe critici să te descurajeze spunându-ți: “Ești prea bătrân”. Biblia spune că asemenea unui palmier, tu poți da multă roadă în anii din urmă (Psalmul 92:12-14).

Când apune soarele se ivesc stelele ““ așa că tu poți avea cea mai mare strălucire în capitolele finale ale vieții tale. Barbara Klassen spune: “Stră-stră unchiul meu a atins vârsta de o sută sase ani. A fost sănătos și activ și și-a găsit bucuria în faptul de a-i plimba prin oraș pe prietenii săi mai puțin apți pentru asta. Când a împlinit o sută de ani a trebuit să își reînnoiască permisul de conducere.

Când s-a dus la biroul de permise, un funcționar mai sceptic i-a spus: “Aveți o sută de ani! La ce vă mai trebuie permis de conducere?” Unchiul meu, complet uimit, a răspuns: “Cineva trebuie să-i ducă pe cei bătrâni cu mașina!” A continuat să aibă permis valabil încă cinci ani”. Fă și tu asemenea lui Caleb: trăiește până in momentul morții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.