18 Februarie -BUCURĂ-TE DE BĂTRÂNEțE!

0
51

“Ei aduc roade și la bătrânețe” (Psalmul 92:14)

Vârsta este doar o dată din calendar; atitudinea e ceea ce contează. Poți fi bătrân la douăzeci și nouă de ani și tânăr la nouăzeci și doi de ani. Larry King i-a luat un interviu lui Ty Cobb, unul dintre cei mai mari jucători de baseball din toate timpurile. El l-a întrebat pe Cobb, care avea atunci șaptezeci de ani: “Ce performanțe crezi că ai atinge dacă ai juca în prezent?”

Cobb, o viață întreagă jucător cu bâta de baseball, cu un punctaj de .366 (record în continuare) a răspuns: “Cam .290, poate .300”. King a întrebat: “Asta din cauza călătoriilor, a jocurilor pe nocturnă, a gazonului artificial și a tuturor acelor tipuri noi de mingi?” Codd a răspuns: “Nu. E din cauză că am șaptezeci de ani!” lată trei beneficii ale faptului că ai trăit mai mult:

1) Esti mai tolerant
. Prin faptul că tu însuți ai căzut în numeroasele capcane ale vieții, întinzi mai repede o mână de ajutor când și alții cad la fel. Faptul că ai supraviețuit înfrângerilor și ai trăit pentru a mai da piept cu ziua de mâine te califică să oferi tărie și speranță celor care se zbat.

2) Ești mai smerit.
Un bărbat care tocmai a aniversat cincizeci de ani de căsnicie a spus: “Omul e pe cât de tânăr se simte, dar rareori pe atât de important”. Când înțelegi că lumea nu se oprește la comanda ta sau că nu-ți satisface capriciile devii mai realist. În acest proces primești pacea.

3) Pretuiesti timpul. Margaret Deland a spus: “Când te simți prea bătrân să faci un lucru, fă-l”. Începe prin a te întreba: Dacă nu eu, atunci cine? Dacă nu acum, atunci când?” lată o promisiunea din Scriptură pe care te poți baza: “Ei aduc roade și la bătrânețe, sunt plini de suc și verzi”.

Așa că, ridică-te de pe canapea și continu㔦

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.