18 APRILIE – Al NEVOIE DE DISCERNĂMÂNT

0
54


-“Aceia a căror judecată s-a deprins”¦ sa deosebească binele și răul”
(Evrei 5:14)-

Biblia spune că cei maturi spiritual “s-au deprins, prin întrebuințare, să deosebească binele și răul”. Să observăm că nu se spune că își folosesc capul; se spune că s-au deprins prin între­buințare să aibă discernământ. Cuvântul “prin întrebuințare” înseamnă să te antrenezi ca un bodybuilder care își dezvoltă mușchii. Pentru a avea un discernământ corect, trebuie:

1) Să pe­treci timp meditând la Scriptură;

2) Să armonizezi ceea ce crezi că-ți spune Dumnezeu cu ceea ce spune El în Cuvântul Lui;

3) Să respecți și să asculți de condițiile care însoțesc promisiunile Lui. Versetul “aceia a căror judecată s-a deprins prin întrebuințare”¦” înseamnă că trebuie să exersezi, să fii dispus să înveți din propriile greșeli și să crești în acest domeniu.

Când vine vorba să știi ce este bine și ce nu, Duhul este ca o busolă lăuntrică; te poate ghida corect când mintea ta nu știe încotro să meargă. Unele lucruri pe care le-ai abandonat fiindcă erau presimțiri sau intuiții erau de fapt Duhul lui Dumnezeu care încerca să-ți transmită răspun­sul. Dar tu ai continuat să-l respingi pentru că nu suna “rezonabil”. Ai nevoie de credință pentru a funcționa pe acest tărâm. Nu vei avea un discernământ adevărat atâta vreme cât te lași guver­nat de rațiune. Rațiunea este un produs al minții; discernământul este un produs al Duhului. Mintea ta nu poate cuprinde lucrurile spirituale. Așa că atunci când Duhul îți aduce înainte dis­cernământul, iar mintea ta începe să aibă îndoieli, nu vei progresa niciodată. “Omul firesc nu primește lucrurile Duhului” (1 Corinteni 2:14). Dumnezeu spune: “Eu am plănuit și Eu voi înfăp­tui” (Isaia 46:11). Dumnezeu are un plan cu viața ta. Pentru a-l urma, ai nevoie de discernământ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.