17 OCTOMBRIE NU ÎNCETA NICIODATĂ SĂ CREȘTI

0
46

– “Alerg spre țintă” (Filipeni 3:14) –

Pavel scrie: “eu nu cred că l-am apucat încă; dar”¦ alerg spre țintă” (vs. 13-14). Te simți însu­flețit să vezi că un lider își împarte succesul cu tine. Dar uneori ne este folositor mai mult când își împarte luptele cu noi. În cartea sa “Leadership Gold” [Aurul liderului], Dr. John Maxwell vorbește în mod sincer despre aspecte la care a avut de lucru în viața sa: “Nu am răbdare, nu sunt realist referitor la termenele anumitor sarcini și la cât de dificile sunt anumite procese.

Nu-mi place să acord prea mult timp sau efort preocupărilor emoționale ale oamenilor. Supraestimez abilitatea celorlalți. Presupun prea mult. Vreau să deleg responsabilitatea prea repede. Vreau opțiuni; poate îi înnebunesc pe toți. Nu-mi pasă de reguli sau restricții. Îmi stabilesc prioritățile repede și aștept ca ceilalți să aibă atitudini similare. Procesez problemele foarte repede și vreau să merg mai departe; chiar și când ceilalți nu sunt pregătiți”.

Cu toții avem domenii la care trebuie să lucrăm mereu. Cineva a spus că greșeala tinerilor este să creadă că inteligența poate înlocui experiența. Adevărul este fie că suntem tineri fie că suntem bătrâni, nu trebuie să încetăm să creștem nicio­dată. Trebuie să ne mulțumim cu ce avem, dar nu cu ceea ce suntem. Creșterea personală este ca mersul pe bicicletă; fie mergem înainte, fie cădem. Deci care sunt domeniile din viața ta în care remarci o creștere vizibilă? Care sunt domeniile în care ai nevoie de creștere? Creșterea se întâm­plă numai când recunoști absența ei, când te dedici ei și când persiști în ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.