17 Noiembrie -DUMNEZEU NICIODATĂ NU TE PĂRĂSEȘTE

0
38
Căci Domnul nu își lasă poporul Său, și nu-și părăsește moștenirea.

Psalmul 94.14

Nu, El nu va îndepărta pe nici unul dintre ei. Oamenii se resping; Domnul însă niciodată nu face acest lucru, căci alegerea Lui nu se schimbă și dragostea Lui este veșnică. Nu se va găsi nici un singur suflet pe care Dumnezeu să-l fi părăsit după ce i S-a descoperit ca să fie mântuit.

Acest mare adevăr este spus în psalmul 94 ca să întărească inimile întristate. Domnul îi pedepsește pe ai Săi, dar nu-i părăsește. Urmarea acestei duble lucrări a Cuvântului și a pedepsei este spre învățătura noastră. Și roada acestei învățături este potolirea duhului și o înțelepciune lăuntrică care duc la o odihnă liniștită în Domnul. Cei necredincioși sunt lăsați în voia lor până ce, cad în groapa pe care au săpat-o, în timp ce cei credincioși sunt așezați într-o școală al cărei țel este să-i pregătească pentru viitorul plin de slavă care-i așteaptă.

Judecata îi va atinge mai târziu pe cei răzvrătiți și va desăvârși lucrarea dreptății lui Dumnezeu, răzbunându-i în același timp pe oamenii cinstiți și evlavioși. Să suferim deci pedeapsa cu o supunere liniștită, căci scopul ei nu este mânia, ci dragostea lui Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.