17 NOIEMBRIE ““ TREBUIE SĂ LUCREZI

0
45

– “Dragostea “¦ acopere totul, crede totul, nădăjduiește totul, sufere totul” (1 Corinteni 13:7)-

Clara Nuli scrie: “La o nuntă, nepoata mea Melissa a întrebat: “De ce miresele sunt îmbrăcate tot timpul în alb?” l-am răspuns: “Pentru că albul reprezintă fericirea, iar astăzi este cea mai fericită zi din viața ei”. Următoarea ei întrebare a fost: “Atunci de ce mirele este îmbrăcat în negru?” Căsătoria merge numai dacă “lucrezi la ea”. Deci iată trei principii pentru întărirea căsniciei tale:

1) Trebuie să devii un bun ascultător. Domnul Isus a spus: “Luați seama “¦ la felul cum ascultați” (Luca 8:18). Uneori cel mai important lucru în comunicarea cu partenerul tău este să auzi ce nu se spune, să înveți să citești printre rânduri. Nu e suficient “să fii prezent”; partenerul tău dorește să se simtă auzit ““ și înțeles. Când se simte așa, se va deschide și va accepta ce dorești să spui.

2) Fiți “credincioși adevărului, în dragoste” (Efeseni 4:15). Nimănui nu-i place să fie corectat, dar când cineva o ia pe drumul greșit, dragostea “ii va sări în față”. Căsniciile noastre se destramă când este violat adevărul, când integritatea este dată deoparte, când este inșelată încrederea, când este îngăduită manipularea, când propriul interes este regula, când scopul este controlul și când nu se investește timp.

3) Crede întotdeauna ce e mai bun.
Dragostea te vede în cea mai rea postură, dar nu uită niciodată ce e mai bun în tine; crede că ești puțin mai minunat decât ești de fapt; va sta la povești cu tine la nesfârșit sau va sta cu tine în tăcere; este mai fericită decât tine când reușești; nu încearcă să știe mai mult, să fie mai deșteaptă sau să fie învățătorul tău neîncetat; ea ascultă chiar și când ce ai de spus nu este neapărat interesant. Asta pentru că dragostea crede că ești important!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.