17 Martie – IDENTIFICĂ SURSA

0
35

– “Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii și sângelui” (Efeseni 6:12) –

Satana folosește oamenii și circumstanțele, dar nu aceștia sunt adevărații noștri dușmani ““ el este. El lucrează prin oameni și circumstanțe, apoi se desfată vâzăndu-ne cum reacționam fără să ne dăm seama că el este sursa. Când Satana l-a folosit pe Petru încercând sa-L împiedice pe Isus să se ducă la cruce pentru a-Și împlini menirea pentru care L-a trimis Dumnezeu Isus S-a întors și i-a zis lui Petru: “înapoia Mea, Satano: tu ești o piatră de poticnire pentru Mine! (Matei 16 23)

Satana l-a folosit pe Petru, dar Domnul Isus a știut că nu Petru este problema Lui. Așa că “i-a întors spatele” lui Petru și s-a dus ta sursă ““ Satana. Deci, mai întâi, identifica sursa problemei tale. La cruce Domnul Isus s-a rugat: “Tată, iartă-i, căci nu știu ce fac (Luca 23:34).

Când înțelegi că strategia lui Satana este să-i folosească pe alții să te zdrobească, este mai ușor să-i ierți. Nu trebuie să cari povara resentimentului sau să-i critici sau să încerci să-i schimbi; îi poti încredința în mâinile lui Dumnezeu. Nu vei fi scutit de atacurile diavolului, dar vei avea un scut împotriva lui și nu vei fi descurajat sau înfrânt de el. Vezi tu, dacă diavolul nu te poate înfrânge complet, se va mulțumi să te țină legat. Astfel nu vei merge mai departe spre victorie, în al doilea rând, folosește autoritatea pe care ți-a dat-o Dumnezeu. Domnul Isus a spus: Am văzut pe Satana căzând ca un fulger din cer.” lată că v-am dat putere “¦ peste toata puterea vrăjmașului” (Luca 10:18-19). Așadar, identifică sursa și folosește autoritatea pe care ți-a dat-o Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.