„Vino în țara pe care ți-o voi arăta” (Geneza 12:1)

Cum te-ai simți dacă Dumnezeu ți-ar spune să-ți părăsești locul de muncă, să-ți vinzi casa și să mergi într-un oraș pe care nu l-ai cunoaște? Asta i s-a întâmplat lui Avraam în vârstă de șaptezeci și cinci de ani și soției sale, Sara, care avea șaizeci și cinci de ani. „Ieși din țara ta … vino în țara pe care ți-o voi arăta”. De ce ar face Dumnezeu așa ceva? Pentru că El are un destin special și un plan pentru fiecare dintre noi!

El i-a spus lui Avraam „Voi face din tine un neam mare și te voi binecuvânta; îți voi face un nume mare și vei fi o binecuvântare” (v. 2). Fără nici o urmă de împotrivire, Avraam a îmbrățișat schimbarea, s-a încrezut în Dumnezeu și a cules răsplătiri incredibile. Nu e de mirare că Biblia îl numește părintele credinței.

Pentru a umbla cu Dumnezeu și a-l împlini voia trebuie să ai o gândire care să se conformeze planului Său. Uneori planul Său include schimbări costisitoare și inconfortabile. Cum o poți face? „Prin credință” (Evrei 11:8)!

Credință în cine? în tine însuți? în alții? Nu! Credință în bunătatea lui Dumnezeu! Știai că cei ce sunt purtați de valul schimbării și nu-l opun rezistență sunt mai puțin stresați, mai sănătoși și în general mai fericiți? Așa că, începe să-ți dezvolți o „gândire a schimbării”.

Ieși de pe făgașul tău și dezvoltă-ți o nouă rutină și dacă ești serios în această privință, roagă-ți prietenii și familia să-ți arate domeniile în care dai dovadă în mod constant de inflexibilitate.

De unde ar trebui să începi? De la acest verset: „aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuși îngrijește de voi” (1 Petru 5:7). Trăiește după principiul: „Unde Dumnezeu te călăuzește, El se îngrijește”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.