17 IUNIE ““ ÎNVAțĂ Să-I PREțUIEȘTI PE CEILALțI

0
41

– “Sa iubești pc aproapele tău” (Marcu 12:13)-

Există doua” lucruri pe care nu trebuie să le faci niciodată: primul, nu te aștepta sâ te simți pe deplin acasă în această lume deoarece “cetățenia noastră este în ceruri” (Filipeni 3:20) și al doilea, nu te gândi atât ce mult la cer încât să nu mai fi de folos pe pământ. Principiile sării și luminii propovăduite de Domnul Isus ne cer să-i influențăm și sâă-i luminăm pe ceilalți spre bine și pentru Dumnezeu. Aceasta înseamnă să-ți asumi responsabilitatea de face lucrurile mai bine acasă, la serviciu și în toate lucrurile. Dacă oamenii pentru care manifești grijă adevărată sunt din biserică, sarea ta nu are gust. iar lumina ta nu împrăștie întunericul. Porunca lui Hristos “să iubești pe aproapele tău” îi include pe cei mai puțin iubiți. Și îi iubești pe ceilalți când adaugi valoare la viețile lor! Poate întrebi: “Cum fac asta?” Iată patru sugestii.

Prima, pretuiește-i cu adevărat. Aceasta înseamnă să crezi în ei înainte ca ei să creadă în tine, să-i slujești înainte de a te sluji ei pe tine, să-i iubești înainte de a te iubi ei pe tine și să le dăruiești fără să aștepți ceva în schimb.

A doua, prețuiește-te mai mult. Nu poți dărui ceea ce nu ai, așa că trebuie să câștigi și să crești pentru a dărui și pentru a călăuzi. A treia, trebuie să știi cât prețuiesc. Ce se întâmplă, când pe Tine te interesează doar programul tău? Știi foarte puține despre cei din jurul tău. Fă din prioritățile lor prioritățile tale. Ascultă istoria vieții lor. Descoperă care le sunt speranțele și visele. Fă ca succesul lor să devină parte din misiunea ta. În ultimul rând, fă lucrurile pe care le prețuieste Dumnezeu. Câns viața ta s-a incheiat, pentru ce ai trăit? În final, toate lucrurile de pe pământ vor deveni praf ““ inclusiv tu! Așa că dăruiește-te lucrurilor care durează dincolo de viața pământească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.