17 Iulie

0
46

” N-avem toti un singur Tata? Nu ne-a facut un singur Dumnezeu ? Pentruce dar suntem asa de necredinciosi unul fata de altul, pîngarind astfel legamîntul parintilor nostri ? Mal. 2:10

Papa Ioan al ““XXIII- lea a afost ales pentru a ocupa scaunul papal, la vîrsta de 77 de ani. Toti se asteptau ca el sa fie un papa de tranzitie. Numirea lui a fost de fapt un compromis al cardinalilor care cautau un candidat mai potrivit pentru a fi ales în aceasta pozitie de conducator al Bisericii. Nimeni nu se astepta ca acest om înaintat în vîrsta sa mai poata face ceva pentru Biserica aflata în declin.

Toti credeau ca el nu va mai trai mult si un alt papa va aduce aceasta schimbare. De fapt aceasta s-a si întîmplat. Papa Ioan al XXIII-lea a murit în anul 1963, la numai 5 ani dupa ce a fost numit în aceasta slujire.

Cu toate acestea , el a fost considerat a fi unul dintre cei mai influenti papi ai secolului trecut. El a reusit sa concvoace al doilea Consiliu al Vaticanului, care a reorganizat si revitalizat viata Bisericii Catolice în lumea întreaga.

La acest Consiliu , el a chemat pe toti credinciosii catolici la pace si unitate. Cînd oamenii sunt influentati de dragostea lui Hristos, spunea el; numai atunci experimenteaza adevarata unitate. Atunci nevoile , suferintele si bucuriile celorlalti, sunt si ale noastre. El a reusit sa transmita acest simtamînt al grijei pentru aproapele , lumii întregi. Împlinind nevoile aproapelui Biserica a trait o înviorare si revitalizare deosebita pentru ca membrii ei nu mai erau concentrati spre propriile nevoi, ci spre cele ale semenilor. Numai dragostea ne ajuta sa privim spre semeni , sa-i întelegem si sa-i slujim ca pe noi însine.

Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa zidesc Împaratia Ta lucrînd în dragoste, curatie si adevar. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.