17 Iulie

1
41

“Atunci Dumnezeu a rostit toate aceste cuvinte, și a zis: “Eu sînt Domnul, Dumnezeul tău, care te-a scos din țara Egiptului, din casa robiei.” Ex.20:1-2

Foarte multi crestini nu mai pretuiesc astazi o mare parte a Cuvîntului lui Dumnezeu. Acestia nu mai văd valoarea celor 39 de carti ale Vechiului Testament si considera ca aceasta parte a Scripturii nu este la fel de importanta ca Noul Testament. Aceasta nu este însa o atitudine corecta!

Fiecare crestin ar trebui sa cunoasca Vechiul Testament, nu numai pentru ca acesta este o parte a Scripturii, ci mai ales pentru faptul ca fara Vechiul Testament este imposibil sa întelegi Noul Testament. Fiindca sîntem urmasi ai credintei lui Avraam, istoria poporului ales al lui Dumnezeu ar trebui sa fie si istoria noastra.

Capitolul 20 al cartii Exodul, poate fi considerat cea mai importanta portiune a Vechiului Testament, fiindca în acest pasaj sînt mentionate cele 10 porunci pe care Dumnezeu le-a dat prin Moise.

Nu stiu cîti crestini maipot sa spuna astazi cele 10 porunci fara sa se uite în Biblie, desi fiecare dintre noi ar trebui sa stim acest lucru. De fapt, fiindca viata spirituala depinde de masura cunoasterii si a împlinirii Cuvîntului lui Dumnezeu, fiecare crestin ar trebui sa citeasca si sa studieze toata Scriptura.

Cei ce pretind ca Vechiul Testament este depasit pentru oamenii din secolul al XXI-lea, sînt departe de adevar, fiindca adevarurile revelate de Dumnezeu în Vechiul Testament au aceeasi valabilitate si se aplica în aceeasi masura si astazi.

De aceea, fa-ti timp zilnic sa citesti si sa studiezi întreaga Scriptura, avînd în atentie si istorisirile ce descriu experientele generatiilor trecute, asa cum sînt ele prezentate în Vechiul Testament, pentru a cunoaste tot Adevarul!

ÎNVATA SA PRETUIESTI ÎNTREAGA SCRIPTURA CITIND SI STUDIIND ÎN ACEEASI MASURA, ATÎT NOUL CÎT SI VECHIUL TESTAMENT!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.