17 DECEMBRIE CLIPE HOTĂRÂTOARE

0
47

– “Alegeți astăzi” –

Pentru Iosua a fost un moment hotărâtor când a spus poporului Israel: “alegeți astăzi””¦ cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului” (losua 24:15). Mai întâi, în viață, clipele hotărâ­toare ne arată cine suntem cu adevărat. Aceste momente apar de obicei ca o surpriză și se petrec în vremuri de criză, cum ar fi un eșec personal, o opoziție puternică împotriva ta, o suferință fără să te plângi, atunci când ești rugat să ierți sau să faci o alegere dificilă. Uneori, momentele hotărâtoare apar când nu le vedem așa cum sunt. Doar mai_ târziu, când privim în urmă, înțelegem importanța lor. Oricum ar fi, ele definesc cine suntem.

În al doilea rând, clipele hotărâ­toare le arată celorlalți cine suntem. De cele mai multe ori putem purta o mască, dar în clipele hotărâtoare este imposibil. Imaginea noastră nu mai înseamnă nimic, nici hotărârea sau rudeni­ile noastre. Nu avem timp să ne controlăm reacțiile. Ceea ce se află cu adevărat în lăuntrul nos­tru este descoperit tuturor. În calitate de lider, clipele hotărâtoare le spun celor care te urmează cine ești tu cu adevărat, pentru ce lupți și de ce ești lider. Gestionat bine, un moment hotărâtor îi poate lega pe lideri și pe ucenici pe viață. Gestionat rău, poate desființa capacitatea noastră de a conduce. În al treilea rând, momentele hotărâtoare determină cine vom deveni. Nu vei fi același după o clipă hotărâtoare. Și asta pentru că ele nu sunt normale, și ceea ce este “normal” nu funcționează în zilele noastre.

Clipele hotărâtoare sunt asemenea unor intersecții în viețile noas­tre ““ ele ne dau ocazia să ne întoarcem, să schimbăm direcția și să căutăm o nouă destinație. Ele prezintă opțiuni și oportunități. În acele momente, trebuie să alegem. Și alegerea pe care o facem va defini cine suntem!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.