„Naaman … a plecat plin de mânie”
(2 Împărați 5:12)

Naaman, un general al armatei siriene, era obișnuit ca lucrurile să se facă după cum dorea el Iar atunci când Elisei i-a spus să se scalde de șapte ori în apa murdară a râului Iordan pentru a se vindeca de lepră, el „a plecat plin de mânie”. El a spus: „nu există oare râuri mai curate?

N-ar fi putut oare profetul să-si pună mâinile peste mine și să mă vindece?” Din fericire, el si-a ascultat slujitorii, și-a înghițit mândria și a avut parte de o minune. Noi putem extrage câteva învățături importante de aici. Deoarece orice proces necesită adaptarea la schimbare si depășirea obstacolelor, întreabă-te

1) Care este esența fricii si a mâniei mele referitor la această situație
? îmi este frică de necunoscut si de schimbările pe care le-ar putea aduce?

2) Sunt eu rigid si încerc să-mi impun voia si dorințele in această situație? Sunt eu dispus să pierd planul desăvârșit al lui Dumnezeu, opunându-mă unei schimbări pe care o orchestrează El? Mulți dintre noi pierd binecuvântarea lui Dumnezeu. De ce? Asemenea lui Naaman, suntem obișnuiți ca lumea să lase după noi si să ne satisfacă propriul ego. Faci tu lucrul acesta?

3) Sunt eu leneș, nepriceput, sau nu vreau să aloc timp și efort schimbării? Dacă nu ești dispus să te schimbi, nu vei creste. Si dacă nu crești, nu vei ajunge în locul în care poți primi binecuvântarea pe care ți-a pregătit-o Dumnezeu.

Charles Franklin Kettering a spus: „Lumea urăște schimbarea și cu toate acestea este singurul lucru care a adus progresul”.

Cere-I astăzi lui Dumnezeu tăria emoțională și spirituală ca să accepți schimbările pe care le aduce El în viața ta si sa te ajute să le vezi ca fiind spre folosul tău (Romani 8:28).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.