Dacă va zice cineva muntelui” (Marcu 11:23)

Problema pe care o ai pare cât un munte de mare? Domnul Isus a spus: „dacă va zice cineva muntelui acestuia: „Ridică-te și aruncă-te în mare” și dacă nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că ce zice se va face, va avea lucrul cerut. De aceea vă spun că, orice lucru veți cere, când vă rugați, să credeți că l-ați și primit, și-l veți avea. Și, când stați în picioare de vă rugați, să iertați orice aveți împotriva cuiva, pentru ca și Tatăl vostru care este în ceruri, să vă ierte greșelile voastre. Dar dacă nu iertați, nici Tatăl vostru care este în ceruri nu vă va ierta greșelile voastre” (v. 22-26).

Aici Domnul Isus ne oferă trei sfaturi pentru ca rugăciunile noastre să primească răspuns:

1) Rostește Cuvântul lui Dumnezeu neîncetat peste problema ta. „Cuvântul Meu … nu se întoarce la Mine fără rod, ci va face voia Mea și va împlini planurile Mele” (Isaia 55:11).

2) Hrănește-ți credința neîncetat si înfometează-ți îndoielile. „Orice lucru veți cere, când vă rugați, să credeți că l-ați și primit, și-l veți avea” (Marcu 11:24).

3) Iartă neîncetat. „Când stați în picioare de vă rugați, să iertați orice aveți împotriva cuiva” (v. 25). Muntele din viața ta nu poate fi dat la o parte dacă ai în suflet neiertare. Dorința lui Dumnezeu de a-ți răspunde la rugăciuni depinde de dorința ta de a ierta persoana care te-a rănit.

Așadar, întreabă-te: merită să aduni amărăciune? Bernard Meltzer spune: „Când ierți, în niciun fel nu schimbi trecutul, dar cu siguranță schimbi viitorul”.

Fie că tu crezi sau nu, că cel ce ți-a greșit merită să fie iertat, fă-o pentru binele tău – pentru ca muntele să fie dat la o parte

17 Aprilie-RUGĂCIUNI CARE MUTĂ MUNȚII
5 (100%) 3 vot/voturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here