17 APRILIE – “CONTINUĂ SĂ CONTINUI”

0
41

-“Fiți tari, neclintiți” (1 Corinteni 15:58)-

Când simți că vrei să renunți, “continuă să continui” și vei obține ceea ce alergătorii numesc al doilea vânt. Aceasta este puterea care îi propulsează spre linia de sosire și îi face câștigători. De aceea Biblia spune: “Ferice de cel ce rabdă ispita” (lacov 1:12).

Ai auzit vreodată de Thomas Starzl? El a devenit preocupat de transplantul de organe pe când era medic rezident. În 1958 el a transplantat ficat la câinii a căror ficat fusese scos, dar toți au murit la două zile după operație. Un an mai târziu, el a găsit o modalitate de a stabiliza cir­culația și câinii au trăit o săptămână. În martie 1963, a efectuat primul transplant de ficat la om, dar pacientul a avut o hemoragie fatală. Acel eșec și epidemia de hepatită care s-a răspândit în centrele de transplant artificial în toată lumea în anii 60 l-a obligat să abandoneze programul de transplant de ficat. Dar a refuzat să renunțe. În 1968 Starzl a înregistrat rezultate în urma unor noi încercări de transplant. Toți cei șapte copii implicați au supraviețuit, deși patru au murit în decurs de șase luni: un rezultat încurajator, dar nu astral.

În 1975 au mai rămas numai două pro­grame de transplant în lume. După douăzeci și trei de ani de la prima încercare Starzl și echipa lui au început să aibă succes: nouăsprezece din douăzeci și doi de pacienți au trăit mai mult timp. Starzl a fost criticat, chiar denigrat de sistemul medical. Dar el a perseverat. Și noi trebuie să fim bucuroși pentru aceasta. Astăzi transplanturile de ficat sunt la ordinea zilei în întreaga lume și oameni care nu aveau nici o speranță acum trăiesc având vieți fericite și productive. Așadar ori­care ar fi misiunea ta, “fii tare, neclintit”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.