16 Iunie-A FI PĂRINTE ““ DE JAMES DOBSON (2)

0
34


Să vorbești de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca și cand te vei scula”
(Deuteronom 6:7)

Când a fost întrebat: “Cum vă învățați fiica despre stima de sine sănătoasă în timp ce o pregătiți sa nu se concentreze asupra propriei persoane?” Dr.James Dobson a dat acest răspuns: “Fetele în perioada adolescentei si ciclului școlar gimnazial trec prin perioada pubertății, care aduce cu sine acnee și trupuri deșirate. Aceste fete se uită la modele precum Britney Spears, Paris Hilton și Lindsay Lohan.

Daca îndrăznesc să fie puțin peste greutate ““ nici măcar grase, ci ușor peste greutate ““ aud vorbindu-li-se despre asta toată ziua. Asta le frânge inima deoarece ele doresc să fie prințese și să fie iubite de cineva. Daca tatăl aceleia care se află în această situație nu o susține, nu o iubește, nu-i spune că este drăguță, nu o îmbrățișează și nu-i acordă atenție, adesea fata caută lucrul acesta în altă parte.

Singurul lucru cu care poate ieși pe piață este trupul ei și ea crede că va fi iubită dacă se oferă celui care o dorește. Noi știm unde duce asta: băiatul obține ceea ce și-a dorit și o părăsește, iar ea nu primește ceea ce dorește, anume dragoste”. Taților, dacă ați fost prezenți, dar totuși absenți, întoarceți-vă la copiii voștri, mai ales la fetele voastre.

Căminul vostru este o sală de clasă. Ce le învățați aici vor duce cu ele tot restul vieții lor. Dacă astăzi viața ta este în dezordine, pocăiește-te, împacă-te cu Dumnezeu și începe să acorzi atenție la ceea ce contează. Nu poți șterge trecutul, dar cu ajutorul lui Dumnezeu le poți oferi copiilor tăi viitorul pe care-l merită. Dar lucrul acesta trebuie să devină una dintre cele mai înalte priorități ale tale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.