16 Iulie – ÎMPUTERNICIT CU UN SCOP

0
28


– “Cine va merge pentru noi?”
(lsaia 6:8) –

Trebuie să înțelegi două lucruri. Primul, credințele împrumutate nu au nici o putere. Trebuie să ai o întâlnire personală cu Dumnezeu, altfel viața ta nu va avea nici un impact. După ce au fost umpluți de Duhul Sfânt, citim: “Apostolii mărturiseau cu multă putere “¦ Și un mare har era peste toți” (Faptele Apostolilor 4:33). Al doilea, puterea neutilizată nu are nici o valoare, lsaia scrie: “se zguduiau ușiorii ușii”¦ și casa s-a umplut de fum” (lsaia 6:4). Ce experiență puternică să vezi așa ceva într-o biserică! Cu o asemenea putere lsaia a trebuit să plece, și să pună în aplicare planul lui Dumnezeu.

Am auzit glasul Domnului, întrebând: “Pe cine sâ trimit”¦?” Eu am răspuns: “lată-mă, trimite-mă!” El a zis atunci: “Du-te și spune poporului” (lsaia 6:8-9). Trebuie să petreci timp în prezenta iui Dumnezeu și să zidești o relație cu El și apoi să duci Cuvântul la cei ce suferă în jurul tău. Când Domnul Isus s-a dus cu ucenicii pe Muntele Schimbării la față, Petru a fost atât de marcat de acea experiență încât a dorit să rămână acolo. “Doamne, este bine să fim aici” (Matei 17:4). Dar Hristos i-a explicat că puterea Lui nu este pentru a fi păstrată, ci pentru a fi împărtășită. Pavel a scris: “Căci n-aș îndrăzni să pomenesc nici un lucru pe care să nu-l fi făcut Hristos prin mine” (Romani 15:18).

Pavel nu s-a fălit cu ce a făcut Hristos pentru el, ci prin el. Dumnezeu are un singur motiv pentru care te umple cu Duhul Său și acesta e să te toarne ca o jertfă de băutură în slujirea celorlalți. Domnul Isus a spus: “Duhul Domnului este peste Mine, pentru că M-a uns să vestesc săracilor Evanghelia; M-a trimis să tămăduiesc pe cei cu inima zdrobită” (Luca 4:18). Și tu ai fost împuternicit cu un scop!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.