16 Ianuarie

0
40

“Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezîndu-i în Numele Tatalui si al Fiului si al Sfîntului Duh. Si învatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit. Si iata că Eu sînt cu voi în toate zilele, pîna la sfîrsitul veacului. Amin.” Matei 28: 19-20

Pentru a putea sa prezentam lumii Evanghelia, trebuie sa luam în considerare cîtiva factori foarte importanti.

Primul dintre acestea este faptul ca Evanghelia este universala în aplicabilitatea ei. Ea a fost scrisa pentru toti oamenii, pentru toate culturile si pentru toate tarile. Si lucrul acesta s-a întîmplat pentru ca toti oamenii au nevoie sa îl cunoasca pe Domnul Isus ca Mîntuitor personal. În Luca 18: 19 Domnul afirma: “”Pentru ce Ma numesti bun?” i-a raspuns Isus. “Nimeni nu este bun decît Unul singur: Dumnezeu.” Asadar, nu exista diferenta între un om credincios si unul necredincios. Cu totii avem aceeasi problema, aceea a pacatului. Si singura rezolvare pe care o putem gasi este Domnul Isus Hristos.

A doua afirmatie este ca Evanghelia e universala si prin oferta ei. În Ioan 3:16 ni se spune ca oricine crede în Domnul Isus nu va muri, ci va avea viata vesnica. Eu cred ca “oricine” sau “al oricui” ar trebui sa fie cuvintele preferate ale lui Dumnezeu. Asadar, Evanghelia este universala pentru ca toti oamenii au aceeasi nevoie si toti oamenii au nevoie de acelasi Mîntuitor. Cîntam un cîntecel înca de cînd eram copii: “rosu sau galben, negru sau alb, cu totii sîntem pretiosi în ochii Lui”. Acest “oricine” este de fapt invitatia pe care ti-o face Biserica si Domnul Isus Hristos, în mod personal.

În cele din urma, Evanghelia este universala prin ceea ce proclama. Trebuie sa mergem si sa fim mesageri ai minunatului mesaj pe care Biblia îl prezinta. În cartea Faptele Apostolilor 1, versetul 8, Domnul Isus le cere apostolilor sa fie martorii Sai: “în Ierusalim, în toata Iudea, în Samaria, si pîna la marginile pamîntului.”” Se poate ca tu sa ma întrebi: “Ce pot face eu în privinta misiunii?” Fii disponibil, lasa-te folosit si ai curajul de a merge acolo unde vei fi trimis. Evanghelia nu poate ajunge dintr-o parte în alta a lumii, decît dupa ce a mers din inima în inima, de pe buzele tale înspre altii. Si sa stii ca nu trebuie sa mergi în lumea larga cu acest mesaj, ci chiar la cei de lînga tine, vecinii tai. Spune-le si lor mesajul Domnul Isus Hristos.

PASESTE CU CREDINTA PE PROPRIUL TAU SPATIU DE MISIUNE SI VORBESTE-LE OAMENILOR DESPRE PLANUL MINUNAT DE MÎNTUIRE PE CARE ÎL ARE DUMNEZEU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.