16 Februarie

1
50

“Rut a răspuns: “Nu sta de mine să te las, și să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu voi merge și eu, unde vei locui tu, voi locui și eu; poporul tău va fi poporul meu, și Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu;unde vei muri tu, voi muri și eu, și voi fi îngropată acolo. Facă-mi Domnul ce o vrea, dar nimic nu mă va despărți de tine decât moartea!”Rut.1:16-17

Declaratia pe care a facut-o Rut, pe care o gasim în versetele biblice de astazi, este cea mai mare marturisirede credinta pe care o putem gasi în Sfanta Scriptura si chiar în toata istoria omenirii.

Hotarand sa mearga împreuna cu soacra ei spre Betleem, Rut a ales calea binecuvantarilor lui Dumnezeu.Dupa ce a exprimat aceasta alegere, ea aramas statornica în credinta si în decizia pe care a luat-o, cu toate ca soacra ei i-a spus sa se întoarca!

În acele momente de rascruce de drumuri, Orpa cumnata lui Rut, a plans, a varsat multe lacrimi si-a aratat multe emotii.  Dar cu toate acestea, dupa ce a sarutat-o pe soacra sa, Orpa s-a întors înapoi în Moab, unde a murit fara de Dumnezeu.

Si Rut a ajuns la aceiasi rascruce de drumuri din viata ei, dar cu toate ca a fost îndemnata sa se întoarca în Moab, ea a ramas statornica în decizia pe care a luat-o, îndreptandu-se cu hotarare spre Betleem.

Datorita acestui fapt, întreaga viata i-a fost schimbata pentru vesnicie.

Stii ce înseamna a fi dedicat total lui Hristos ?  A fi dedicat lui Hristos, nu înseamna a balansa între doua optiuni încercand sa slujesti la doi stapani, ci a fi gata pentru a-ti purta crucea, hotarat sa-L urmezi pe Hristos idiferent de pretul pe care urmeaza sa-L platesti.

Chiar Domnul Isus ne-a spus ca nu va fiusor pentru cei ce vor sa-L urmeze, pentru ca cei ce au hotarat sa mearga pe urmele Lui, trebuie sa-si ia crucea în fiecare zi si sa-L urmeze. Acestia nu aleg calea cea mai usoara, si nici n-o iau pe scurtatura, ci purtandu-si crucea, merg dupa Domnul indiferent prin ceea ce urmeaza sa treaca.

Prietene; în aceasta zi as dori sa te îndemn sa alegi sa-L urmezi pe Hristos cu o dedicare deplina. Asemenea lui Rut, fii gata sa te dedicitotal lui Dumnezeu si viata ta va fi schimbata pentru vesnicie!

PREDAREA PENTRU HRISTOS NU-I O SOVAIRE ÎNTRE DIFERITE ALTERNATIVE, CI O DEDICARE TOTALA PENTRU A-TI PURTA CRUCEA, MERGAND PE URMELE DOMNULUI ÎN FIECARE ZI!

1 COMENTARIU

  1. inca odata multumesc,nu stiu cine anume scrie asemenea cuvinte dar pe cat de simple pot parea asa de binecuvantate sunt si DOmnul va foloseste asa cum vrea EL,ca eu sa vad ca Domnul vorbeste a 3 oara pentru viata mea.Ajuta-ne Doamne sa nu neincurcam cu treburile vietii ca sa placem Tie Tata

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.