„Du-te întâi de te împacă … apoi vino de adu-ți darul” (Matei 5:24)

Te afli în conflict cu cineva? Iți apasă sufletul, îți ia liniștea și îți afectează până și activitatea de la locul de muncă? lată ce a spus Domnul Isus că ar trebui să faci: „daca îți aduci darul la altar, și acolo îți aduci aminte că fratele tău are ceva împotriva ta, lasă-ți darul acolo înaintea altarului, și du-te întâi de te împacă cu fratele tău; apoi vino de adu-ți darul” (v. 23-24).

Poate spui: „Aștept ca el să vină la mine mai întâi”. Dar dacă nu vine? Astăzi, Domnul Isus îți spune: „Du-te de te împacă”. E ceva umilitor dar și riscant, întrucât s-ar putea să nu primești răspunsul la care te aștepți.

De ce nu a spus Domnul Isus: „Așteaptă puțin și situația se va schimba?”. Deoarece când lași lucrurile să se adune, explodezi! Ajungi să-ți activezi toată artileria grea – tot ce te-a deranjat la acea persoană în ultimul deceniu! Pe de altă parte, poate te-ai hotărât „să lași lucrurile deoparte” deocamdată. Biblia spune: „Să n-apună soarele peste mânia voastră, și să nu dați prilej diavolului” (Efeseni 4:26-27).

Vrăjmașul dorește să vă rănească pe amândoi, ridicând un zid între voi – îl vei lăsa s-o facă? Ce se întâmplă dacă tu ieși victorios, dar cealaltă persoană pleacă rănită și supărată? Ce este mai important, ideea pe care o susții sau relația?

De dragul lui Dumnezeu și de dragul tău, iartă, treci cu vederea ofensa și continuă-ți viața, Dacă dorești ca Dumnezeu să te folosească și să te binecuvânteze – nu mâi aștepta, caută împăcarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.