15 Martie

0
46

“El a fost cunoscut mai înainte de întemeierea lumii, si a fost aratat la sfîrsitul vremurilor pentru voi, cari prin El, sunteti credinciosi în Dumnezeu, care L-a înviat din morti, si I-a dat slava , pentru ca credinta si nadejdea voastra sa fie în Dumnezeu ” I Petru 1:20-21

Myrtle Haris, o crestina devotata , a experimentat ceea ce înseamna umblarea prin credinta. Ea a fost diagnosticata cu cancer. A facut o operatie pentru aceasta, dar a ramas forte slabita. Pe lînga aceste dureri fizice, în fiecare zi mai era confruntata cu multe alte dificultati financiare.

Într-o zi de August, a plecat cu sotul ei spre o cabana situata undeva în munte, la o distanta de aproximativ 5 km.
La jumatatea urcusului s-au oprit sa se odihneasca undeva pe malul unui lac. O familie tînara care urca spre acelasi loc, i-a salutat si a intrat în discutie cu ei. Cînd au vazut cît este ea de slabita , acestia, i-au zis sa se întoarca din drum, pentru ca nu vor putea ajunge pîna pe vîrful muntelui. Urcusul considerau acestia va fi foarte dificil pentru ei.

Ea si sotul ei au hotarît sa se odihneasca putin si sa continuie urcusul. Respirînd din greu, au continuat sa se catere spre culmi. Cealalta familie tînara si-au continuat drumul ca si cum n-ar fi fost nimic. Acestia însa , cu multe îndemnuri si staruinte ale sotului, cu multa rugaciune si suferinta exprimata în tacere de catre Myrtle, în sfîrsit au ajuns la cabana spre care pornisera.

Privelistea de pe creasta muntelui era deosebita, lacuri, padure, stînci, cascade si nori , care uneori ascundeau culmile cele mai înalte. Toate acestea au facut ca sufletul lor sa cînte lauda si multumire pentru Dumnezeu.În urma acestei experiente ,Myrtle a spus : a meritat jertfa !

Sunt multi munti pe care trebuie sa-i escaladam în timpul vietii noastre: munti ai durerilor, ai problemelor , lipsurilor sau ai responsabilitatilor. Uneori vom fi îndemnati sa ne întoarcem înapoi. Credinta în Dumnezeu însa ne va ajuta sa facem primul pas, si pe toti ceilalti care urmeaza !

Rug. Doamne Dumnezeule, ajuta-ma sa-mi folosesc credintasa nu dau înapoi ci împreuna cu Tine sa merg pîna la capat . Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.