15 Iulie-E TIMPUL SĂ TRECI LA FAPTE (3)

0
33

“Ei merg din putere în putere” (Psalmul 84:7)

Cei trei pași esențiali pentru a-ți îndeplini chemarea sunt:

1) Fă ceva;

2)Fă ceva astăzi;

3) Fă ceva în fiecare zi. Un expert în materie de creștere personală spune: “Citim despre oameni ce navighează în jurul lumii într-o barcă de un metru sau care înving handicapuri pentru a câștiga medalia de aur la Olimpiadă iar apoi aflăm că tema centrală a istoriei lor este perseverența”.

Dacă vrei să-ți vezi viitorul, uită-te la programul tău zilnic. Tu nu-ți poți determina viitorul, îți determini obiceiurile și obiceiurile îți determină viitorul. Biruința stă în faptul de a face lucrurile corecte, zi după zi. Dacă faci așa, în cele din urmă vei reuși.

Dar iată și o avertizare: prioritățile importante ar putea aluneca de la locul lor în timp ce te concentrezi asupra unor lucruri mai puțin importante. Unele sacrificii pur și simplu nu merită:

a) în încercarea ta de a-ti face o reputație, nu-ti pierde caracterul. Reputația e ceea ce cred oamenii despre tine; caracterul e ceea ce Dumnezeu și cei apropiați știu că ești.

b) Nu-ti sacrifica familia pentru carieră. Dacă o faci, vei ajunge să câștigi admirația celor care nu contează, în timp ce o vei pierde pe a celor care contează.

c) Nu-ti sacrifica relația cu Dumnezeu pentru lucruri materiale. Dumnezeu a spus poporului Său: “Vezi să nu zici în inima ta: “Tăria mea și puterea mânii mele mi-au câștigat aceste bogății.” Ci adu-ți aminte de Domnul, Dumnezeul tău, căci El îți va da putere să le câștigi, ca să întărească legământul încheiat cu părinții voștri prin jurământ, cum face astăzi” (Deuteronom 8:17-18).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.