15 IANUARIE – RĂMÂI ÎN PICIOARE CÂND TOTUL ÎN JUR SE NĂRUIE (1)

0
39

-“Cine crede că stă în picioare, să ia seama să nu cadă” (1 Corinteni 10:12)-

Satana a ieșit să te ispitească, să te prindă în cursă și să te doboare. Una din minciunile lui preferate este că nu poti cădea. El apelează la eu-l tău: “Ești suficient de spiritual; ești prea puternic să te împiedici. Oamenii slabi nu ar putea să facă fată, dar tu poti”. Această minciună are menirea de a te face peste măsură de încrezător, de a te conduce spre “a te încrede în om, “¦ a te sprijini pe un muritor și a-ti abate inima de la Domnul” (Ieremia 17:5). Este făcută să te facă să lași garda mai jos și să te facă vulnerabil la uneltirile lui. Nu-I lăsa să te joace! Fii înțelept: “mândria merge înaintea pieirii, și trufia merge înainte căderii” (Proverbe 16:18).

Trăiește pe genunchi. întărește-te cu Cuvântul lui Dumnezeu. O altă minciună preferată a lui Satana este că nu poți sta în picioare. Aceasta face apel la simțul fundamental al lipsei de merit, al fricii și al imperfecțiunii. El șoptește: “Uită-te la trecutul tău. în comparație cu ceilalți oameni de treabă din biserică, tu nu ești demn să te numești creștin. Renunță”.

Satana vrea să-ti abată privirea de la “Acela care poate să vă păzească de orice cădere, și să vă facă să vă înfățișați fără prihană și plini de bucurie înaintea slavei Sale” (luda 24). El vrea să te concentrezi asupra laturilor tale negative, asupra prietenilor rebeli, asupra giganților credinței care au căzut și vrea să-ti spună că pentru că ei nu au reușit, tu nu ai nici o șansă. El îti va reaminti lista de slăbiciuni pentru a te descuraja. Nu-I băga în seamă. El “este mincinos și tatăl minciunii” (loan 8:44). Faptul că îl crezi te face victima lui. Refuză să lași ca mândria sau imperfecțiunea să te înfrângă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.