15 Ianuarie

0
43

” Si prin faptul ca El Insusi a fost ispitit în ceea ce a suferit , poate sa vina în ajutorul celor ce sunt ispititi .” Evrei 2:18

Ati auzit vreodata despre ceea ce este un batiscaf? Acesta este un fel de submarin, însa cu dimensiuni mult mai reduse, în care pot fi purtate numai doua persoane spre cele mai mari adîncimi ale oceanelor. Batiscaful este ca o nacela bine armata, prevazut cu un sistem de alimentare cu oxigen în interior si cu un brat mobil pentru efectuarea anumitor lucrari si multe reflectoare la exterior.

Acesta nu este destinat pentru navigatie; de obicei este coborît de pe o alta nava si folosit mai ales pentru cercetare.

Într-o misiune recenta, un batiscaf a fost coborît în apele Oceanului Pacific, avînd la bord doi cercetatori. Acestia au dorit sa coboare la adîncimile cele mai mari ale oceanului, pîna acolo unde n-a ajuns niciodata o fiinta umana, pentru a observa daca în acea lume fara lumina exista vreo forma de viata . În acele adîncuri nu numai ca nu exista lumina, dar si presiunea apei este asa de mare încît fiinta umana fara protectia batiscafului ar fi presata ca o broasca sub rotile unui tir.

Dupa ce au ajuns la adîncimea stabilita, cercetatorii au aprins reflectoarele exterioare ale batiscafului.Ceea ce au descoperit, nici nu le venea sa creada! Au gasit viata si chiar într-o mare varietate de forme. Entuziamati de aceasta descoperire si-au ridicat o mare întrebare :

Cum pot rezista aceste creaturi fragile într-o zona în care presiunea apei este asa de mare?

Raspunsul le-a venit însa imediat: Aceste creaturi rezista în acest mediu deoarece presiunea din interiorul lor, este egala cu presiunea din afara!

Nu-i asa ca ne întîlnim cu tot felul de lucruri presante în viata? Cînd Hristos traieste însa în inima noastra, puterea din noi este egala cu provocarea exterioara si povara pe care trebuie s-o purtam. De aceea orice sarcina este usoara!

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa fiu un dezamorsor al oricarei situatii de tensiune, prin Hristos care traieste în mine. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.