15 Februarie

0
32

“Naomi a zis: “Întoarceți-vă, fiicele mele! Pentru ce să veniți voi cu mine? Mai am eu oare fii în pântecele meu, ca să poată fi bărbații voștri?  Întoarceți-vă, fiicele mele, și duceți-vă!

Eu sunt prea bătrână ca să mă mărit din nou. Și chiar dacă aș zice că trag nădejde; chiar dacă în noaptea aceasta aș fi cu un bărbat, și aș naște fii, ați mai aștepta voi până să se facă mari și ați vrea voi să nu vă măritați din pricina lor?

Nu, fiicele mele! Eu sunt mult mai amărâtă decât voi, pentru că mâna Domnului s-a întins împotriva mea.” Rut.1:11-13

Cand citim despre Naomi în prima parte a capitolului întai al cartii Rut, descoperim ca aceasta femeie era o persoana optimista si plina de viata, care traia dupa cum îi era numele: “placuta!”

În partea a doua a aceluiasi capitol, Sfanta Scriptura ne arata ca viata a fost foarte cruda cu Naomi. Atat sotul, cat si cei doi copii ai ei, au murit. Desi si-au planificat sa ramana în Moab doar pentru o vreme, au locuit în aceasta tara a mortii, mai multi ani.

Aceste necazuri au facut ca Naomi sa ajunga o femeie plina de amaraciune. Înfatisarea ei s-a schimbat, iar bucuria de alta data s-a dus!

Cand viata îti este tot mai grea,  este usor sa te umpli de amaraciune; nu-i asa?

Ajunsi în aceasta situatie, foarte multi oameni spun ca este injust ceea ce li se întampla, si nu-i corect ca tocmai ei sa treaca prin astfel de încercari.  De aceia în aceste situatii exista ispita sa-L acuzam pe Dumnezeu, pentru toate încercarile prin care trecem.

Cu toate acestea observam caîn viata lui Naomi, a ramas un sambure de credinta, care ne este confirmat prin declaratia: “ma voi întoarce înapoi la Betleem!”

Dupa ce a luat aceasta hotarare, viata Naomei a fost schimbata si credinta întarita, pentru ca în Betleem nu numai ca a castigat mostenirea pe care o pierduse, dar a gasit si noi binecuvantari.

Si pentru noi viata poate fi aspra si plina de amaraciune.  În aceasta lume ne confruntam cu suferinta, necazuri și multa suparare cauzata de pierderea celor dragi . Cu toate acestea, si-n aceste împrejurari exista nadejde prin Hristos!

Indiferent de situatiile prin care treci, rugaciunea mea pentru tine în aceasta zi este: ca Dumnezeu sa te ajute sa gasesti nadejdea care este în Hristos, pentru ca sa poti trai astfel la fel ca Naomi, bucuria mangaierii si nadejdea unui nou început!

INDIFERENT DE NECAZURILE PRIN CARE TRECI, EXISTA O MARE NADEJDE ÎN HRISTOS!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.