15 DECEMBRIE MULTUMESTE-I LUI DUMNEZEU PENTRU SÂNGE

0
53

– “Ați fost răscumpărați”¦ cu sângele scump al lui Hristos” (1 Petru 1:18-19)-

Istoria răscumpărării începe în Eden, când Dumnezeu a vărsat sânge pentru a acoperi păca­tul lui Adam și al Evei și se termină în cer cu corul popoarelor care cântă: “ai fost junghiat, și ai răscumpărat pentru Dumnezeu, cu sângele Tău, oameni “¦ de orice neam” (Apocalipsa 5:9). Sângele lui Isus Hristos reprezintă două lucruri:

1) Prețul pentru păcatele noastre. Pe umerii lui Hristos a stat povara fiecărui păcat făcut de oameni, de la naștere până la mormânt. Data viitoare când vei mai fi tentat să încâlci Cuvântul lui Dumnezeu și să faci voia ta, adu-ți aminte de asta!

2) Leacul pentru păcatul tău. Mântuirea ta nu a fost un efort comun. Nu ai contribuit nici măcar cu un bănuț, deoarece ai fost falimentar din punct de vedere spiritual. “Ați fost răscumpărați [cumpărați din robie și eliberați]”¦ cu sângele scump al lui Hristos” (1 Petru 1:18-19).

Propovăduirea sângelui îi va ofensa pe cei ce vor avea păcate de ascuns, ego-uri moraliste de protejat sau o evanghelie care oferă mântuirea prin fapte bune și evoluție socială. Sângele lui Isus nu numai că îi mântuiește doar pe cei ce se pocăiesc, dar îi condamnă pe cei care îl sfidează, căci “fără vărsare de sânge, nu este iertare” (Evrei 9:22). Urgiile nu au putut elibera poporul lui Dumnezeu din jugul de fier al lui Faraon. Dar ce anume? Sângele. Nimic altceva decât sângele. Sângele nu și-a pierdut niciodată puterea. El poate:

a) Vindeca amintirile dureroase;

b) Curăța și elibera de păcatul de care nu îndrăznești să vorbești;

c) Te poate proteja și

d) Trasează o linie peste care vrăjmașul nu îndrăznește să treacă. Astăzi, mulțumește-I lui Dumnezeu pentru sânge!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.