15 Decembrie

0
54

“Apoi le-a zis: “Duceti-va în toata lumea, si propovaduiti Evanghelia la orice faptura.” Marcu 16: 15

Oamenii au nevoie de Dumnezeu. Dar ei nu îl vor cunoaste niciodata pe El pîna ce eu si cu tine nu le vom vorbi despre Mîntuitorul. La lucrul acesta ne-a chemat Dumnezeu pe fiecare dintre noi aici pe pamînt.

În Luca 14, începînd cu primul verset ni se prezinta o întîmplare sau o pilda despre un mare ospat ce urma sa aiba loc la curtea unui împarat. Atunci cînd împaratul a spus: “Sa invitam musafirii”, acestia din urma au început sa caute scuze ca sa nu vina la nunta. Cu totii au respins invitatia împaratului. Asa ca acesta a spus: “,Du-te degraba în pietele si ulitele cetatii, si adu aici pe cei saraci, ciungi, orbi si schiopi.'”

Aceasta pilda ne vorbeste tocmai despre responsabilitatea noastra de a vesti Evanghelia. Primul lucru care ni se aduce la cunostinta în versetul 21 este cine trebuie sa duca invitatia la ospat ““ robii. Daca noi sîntem cu adevarat robi ai lui Dumnezeu, atunci slujba noastra este aceea de a-l face cunoscut pe Domnul Isus Hristos ““ sa le dam oamenilor invitatia la “ospatul” salvarii de pacat.

În urmatorul verset ni se spune cum sa mergem: “La urma, robul a zis: ,Stapîne, s-a facut cum ai poruncit, si tot mai este loc.’ Si stapînul a zis robului: ,Iesi la drumuri si la garduri, si pe cei ce-i vei gasi, sileste-i sa intre, ca sa mi se umple casa.” Evanghelia trebuie propovaduita sub orice forma, folosind toate metodele posibile si cunoscute de noi; totul însa, trebuie sa îl onoreze pe Dumnezeu.

Al treilea punct la care vom privi este catre cine trebuie sa mergem cu aceasta Veste buna. În versetul 21 sîntem îndemnati sa ne îndreptam spre saraci ““ spre cei saraci din punct de vedere material, fizic si spiritual. Cu totii sîntem saraci fara Domnul Isus.

Mai exista o întrebare la care trebuie sa aflam raspunsul. Si anume, cînd trebuie sa mergem? În versetul 21 sîntem îndemnati sa mergem cît mai repede. Nu va exista niciodata o oportunitate mai buna ca ACUM.
Vom încheia prin a preciza motivul pentru care trebuie sa facem aceasta lucrare. Versetul 23 spune: “ca sa mi se umple casa”. Domnul Isus se refera aici la casa pe care ne-a pregatit-o în rai. El vrea ca noi sa mergem si sa le spunem oamenilor vestea Lui, pentru ca acestia sa poata sa îsi petreaca eternitatea cu El.

Dumnezeu a pregatit marele ospat al mîntuirii. Esti pregatit sa fii robul Sau, sa mergi în lumea înfometata din punct de vedere spiritual si sa prezinti invitatia de a veni si de a petrece eternitatea cu El? Îmi doresc ca raspunsul tau sa fie DA!

PRIORITATEA VIETII TALE TREBUIE SA FIE UN RASPUNS AFIRMATIV LA CHEMAREA LUI DUMNEZEU DE A PROPOVADUI EVANGHELIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.