15 Aprilie

0
41

“Laudati pe Dumnezeul cerurilor , caci în veac tine îndurarea Lui ” Ps 136 :26

A ramas celebra o conversatie purtata între fostul prim ministru Manachem Begin al Israelului si presedintele american Jimmy Carter. În timpul unei vizite a lui Begin în America, acesta a fost invitat în biroul oval , unde a vazut trei telefoane. Unul era de platina, un altul era rosu, iar celalat era din aur.

Privind la aceste telefoane primul ministru l-a întrebat pe Carter : “spune-mi care-i semnificatia acestor telefoane “?

Carter i-a raspuns : Folosind telefonul de platina, pastrez legatura cu parlamentul.
Cu telefonul rosu, pastrez legatura cu Rusia. Iar cu telefonul din aur am legatura directa cu Dumnezeu.

Surprins de acest raspuns , primul ministru a întrebat : “Cît te costa sa suni pe Dumnezeu “? Zece mii de dolari, a raspuns presedintele Carter ; dar conversatia merita fiecare cent !

Mai tîrziu cînd presedintele Carter a vizitat Israelul a pus aceleasi întrebari : ” De ce ai si tu trei telefoane pe birou ?
Primul ministru i-a raspuns : unul este linie directa cu Egiptul, celalalt asigura legatura cu parlamentul, iar cel de-al treilea asigura legatura directa cu Dumnezeu . Cît te costa sa-L suni pe Dumnezeu de aici din Israel , a întrebat presedintele Carter ?

Zece centi ; a raspuns Begin. Este o convorbire locala !

Dumnezeu care a creat milioane de galaxii, S-a coborît prin Fiul Sau sa umble pe drumurile prafuite din Galileea pentru ca legatura cu El sa fie o convorbire locala ! Si pentru noi El este prezent si accesibil. Atunci cînd strigam dupa ajutorul Sau , linia nu este ocupata niciodata ! Ne-a promis ca va fi cu noi în toate zilele, purtîndu-ne de grija de toate nevoile si durerile noastre. Tot ce avem nevoie , gasim la El. Iar atunci cînd îi cerem, rugaciunea este o convorbire locala !

Rug. Doamne Dumnezeule; îti multumesc ca Te-ai apropiat si de mine si esti gata sa ma asculti si sa-mi daruiesti ceea ce singur nu pot dobîndi. Ajuta-ma ca ceea ce primesc sa pot împarti si altora . Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.