15 Aprilie – Piatra este dată deoparte

0
32


“Un înger al Domnului s-a coborât din cer, a venit și a prăvălit piatra de la ușa mormântului și a șezut pe
ea.” Matei 28.2

După ce L-au văzut murind pe cruce pe Domnul Isus, dușmanii Săi cei mai înverșunați, marii preoți și fariseii, nu s-au liniștit. Ei se temeau de Cuvântul Său: ” “¦dar a treia zi va învia” (Matei 20.19). De aceea au pecetluit mormântul și au pus strajă.

Ar fi putut vreo creatură să-L împiedice pe Dumnezeu să-Și exprime recunoașterea Sa, satisfacția Sa deplină în lucrarea desăvârșită a Fiului Său preaiubit și să-L învieze din morți? Imposibil! În zorii zilei dintâi a săptămânii, Domnul Isus a înviat ca Biruitor.

Îngerul venise pe pământ cu însărcinarea din partea lui Dumnezeu de a rostogoli piatra de la ușa mormântului, pentru ca oricine să poată vedea mormântul gol. “Și s-a așezat pe ea.” Acum, nu un om, ci un înger a preluat supravegherea mormântului gol. Acum nu mai era în stare nicio putere din lume să închidă mormântul.
În ciuda tuturor atacurilor dușmanilor, învierea Domnului Isus rămâne o realitatea minunată și este confirmarea lui Dumnezeu pentru lucrarea Domnului Isus la cruce. De aceea ne bucurăm că avem un Domn înviat, care este pentru totdeauna dincolo de moarte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.